Disney gör en ny spinoff-serie på Star Wars

Star Wars-universumet fortsätter att utvidgas i hyperspace-fart.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-08-21 11:07  |  Lästid: 1 minut

Tidigare i somras utannonserade Disney att den animerade Star Wars-serien The Clone Wars får en sjunde säsong. Detta efter att serien legat på is sedan 2014, men nu gör alltså serien comeback och får tolv nya avsnitt som rullas ut under 2019.

Men The Clone Wars återkomst är inte den enda animerade serienyheten Disney har bjudit på i sommar. En ny serie – Star Wars: Resistance – kommer i höst och i helgen släppte Disney en första teaser-trailer. Serien tar avstamp i den nya trilogins Star Wars-universum och följer bland andra motståndsrörelsens Poe Dameron (som spelas av Oscar Isaac i Episode VII och VIII).

Serien, som animeras med cel-shading, har premiär redan i oktober och följer den unga piloten Kazudo Xiono som rekryteras av motståndsrörelsen för ett topphemligt uppdrag att spionera på The First Order. I serien kommer vi få se kända nunor från senaste trilogin som BB-8, Poe Dameron och kapten Phasma. Rösterna till Dameron och Phasma görs också av Oscar Isaac och Gwendoline Christie, som ju spelar de respektive karaktärerna i filmerna.

Det återstår väl att se hur fansen går igång på ännu en animerad Star Wars-serie, men för de som sett The Clone Wars ska man inte dra ”äsch, det är bara för barn”-kortet för kvickt. Serien håller trots allt relativt hög kvalité, och för Star Wars-fans är det mesta som har med världens största film-franchise ett måste.

Star Wars: Resistance har premiär på Disney Channel 7 oktober. Det är oklart om det kommer till någon av de större streamingtjänsterna, men eftersom Netflix har The Clone Wars är det inte omöjligt att vi får se den nya Star Wars-serien hos streamingjätten vad det lider.

Se trailern till den nya Star Wars-serien Resistance här!

LÄS OCKSÅ:

Alla 11 Star Wars-filmer – så placerar de sig kronologiskt i handlingen

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-08-21 11:10