Disney+ släpper ny kategori med över 300 nya titlar för vuxna

Bruce Willis i Die Hard 2.

En ny Marvelserie och massa ”Die Hard” är några av godbitarna när Disney satsar på mer ”vuxet".

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-01-28 14:55  |  Lästid: 2 minuter

När Disney+ gjorde sitt intåg på den svenska marknaden i höstas lämnade det vuxnare utbudet mycket övrigt att önska. Med Star Wars-serien The Mandalorian som enda riktiga ”vuxna” dragplåster var det svårt för personer som 1. inte tokälskar Disney och 2. inte har småbarn att motivera införskaffandet av ännu en streamingtjänst. Den 23 februari blir det däremot ändring på det när nya kategorin ”Star” lanseras på Disney+.

Star rivstartar med över 300 titlar, samtliga inriktade till en vuxen publik. Utbudet består av filmer och serier från olika produktionsbolag inom Disneykoncernen, bland annat 20th Century Fox, Searchlight och FX och kommer att uppdateras varje månad.

Bland annat kommer det gå att se klassiker som Die Hard, Die Hard 2 och Die Hard – Hämningslöst.

Om det av någon anledning inte är din kopp te får de sällskap av prisbelönta Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, The French Connection, Pretty Woman bland mycket annat.

Marvelserien ”Helstrom” är en av de nya exklusiva Disneytitlarna som kommer till nya Disney Plus-kategorin ”Star”.

Serieutbudet bjuder på en hel del mer eller mindre goda (Ugly Betty?) återseenden varav hälften känns som att de visats dygnet runt på sexan sen 2006. I synnerhet Scrubs och Family Guy börjar bli utnötta men ett avsnitt nån gång ibland slinker fortfarande ner.

Om hälften av serierna gått på sexan måste den andra hälften rullat ett par gånger i TV4 och kanal 5: Lost, 24 och Desperate Housewives blev för många 80- och 90-talister första kontakten med den amerikanska serievärlden och kan vara värda ett återbesök för den nostalgiske.

Men en streamingtjänst måste, eller bör i alla fall ha, ett gäng nya exklusiva titlar att erbjuda. På den fronten kommer Star bland annat bjuda på den animerade sit-comen Solar Opposites från skaparna av Rick & Morty och Marvelserien Helstrom.

Smakar det så kostar det också. i samband med Stars intåg höjer Disney+ månadskostnaden från 69 kr till 89 kr i månaden eller 890 kr för ett år.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-01-28 15:13