Hoppa till innehåll

Ett Star Wars-fan har klippt ner Obi-Wan Kenobi från serie till film

Markus Thörnhammar

Gillade du Obi-Wan Kenobi men tyckte att tempot var lite segt? Då är den här filmen för dig!

Ända sedan den första filmen hade premiär 1977 har Star Wars-universumet haft några av populärkulturens allra mest hängivna fans. Och den episka rymdoperans lyskraft tycks inte mattas av med åren. När den senaste avknoppningen i franchisen – tv-serien Obi-Wan Kenobi – landade i våras slog den omedelbart tittarrekord på den förvisso relativt nya streamingtjänsten Disney Plus.

Som sig bör bemöttes jedimästarserien med både ris och ros av kritiker världen över. En som såg förbättringspotential var den handlingskraftige Star Wars-entusiasten Kai Patterson som tog saken i egna händer och klippte ner de sex avsnitten till en två och en halv timme lång film. I en Tik Tok-video lägger Kai Patterson själv ut texten om sitt alster.

Den ytterst inofficiella långfilmsversionen av Obi-Wan Kenobi finns att se gratis på Kai Pattersons hemsida. Den rättrådige hobbyklipparen vädjar dock om att man bara ska se filmen om man redan har en Disney Plus-prenumeration.

Kai Patterson är givetvis inte först med att klippa ihop en egen Star Wars-tolkning. Den kanske mest namnkunniga ”fan edit”-skaparen är skådespelaren Topher Grace, känd för rollen som Eric Forman i That ’70s Show. Han har både klippt ihop prequel-trilogin till en 85-minuter lång film och samtliga Star Wars-filmer till en fem minuter lång trailer.

https://twitter.com/TopherGrace/status/1100448650616958976?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1100448650616958976%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.indiewire.com%2F2019%2F02%2Ftopher-grace-star-wars-movies-one-trailer-video-1202047591%2F

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.