De bästa tolkningarna av Internets hetaste meme – och hur den kom till

En stockphoto-bild av årets sämsta pojkvän har blivit det nya svarta på nätet. Här är historien bakom, och de bästa tolkningarna av memen "Distracted boyfriend".

Joel Linde  |  Publicerad 2017-09-04 16:22  |  Lästid: 2 minuter

Om du hängt någonstans inom internets vida domäner de senaste veckorna är du troligtvis bekant med bilden här ovan. Den har kommit att kallas för “Distracted boyfriend” av förklarliga skäl, och den är meme-världens nya ändlösa brunn, som bara fortsätter att ge och ge och ge…

Det är naturligtvis ett förskräckligt foto, men som meme-material betraktat har det allt! Precis som fotografen, Antonio Guillem, uttrycker det, är det “en bra grund för en metafor som fungerar för nästan allt”.

Formen är som synes väldigt enkel. Killen är mätaren som tippat över från det “rätta” valet till det för tillfället mer tilltalande.

Men varifrån kommer den, och varför ser vi den överallt just nu?

Bilden togs i Spanien redan 2015 som en av en hel serie genrefoton för Shutterstock, och gjordes till meme någon gång i början av 2017. Enligt sajten knowyourmeme var det här den första versionen som publicerades, den 24 februari i år.

https://instagram.com/p/BQ4VOwygwjs/

Efter ungefär 30 000 reaktioner fick uppenbarligen fler människor upp ögonen för potentialen i Mr. Douche 2017 och hans tydliga minspel – och resten är vad som i vissa kretsar brukar kallas för historia.

– Jag började få notiser från vänner som taggade in mig i bilder i sociala medier. Sen skickade Antonio ett mail om en intervjuförfrågan angående fotot och då insåg jag att den blivit viral, säger Laura som spelar den irriterade flickvännen i fotot, till Hollywood reporter.

Fascism VS. 1900-talshistoria

Dåliga filmer jag ser på ironiskt VS. Välgjorda kritikerrosade filmer jag faktiskt vill se

Nya böcker i bokhandeln VS. Olästa, orörda böcker jag har hemma

(Endast för GoT-fans) White walkers VS. Daenerys

Sova lite VS. Massor av viktiga saker jag egentligen behöver göra

Dyr hämtmat VS. Maten som står i kylen som jag behöver tillaga

Solförmörkelsen VS. Vetenskapliga bevis som visar farorna med att stirra rätt in i solen

Hundar VS. Människor

Efter att den cirkulerat några varv i nätets trubbiga sfär fick den nytt liv i form av meta-memes, som den här som tydligt illustrerar hur folk har övergivit meme-världens näst senaste kioskvältare:

Eller den här, som lyckas hylla och dissa memen i samma meme. Geni!

Hur som helst lever den fortfarande, men vår gissning är att “Distracted boyfriend”-memen är inne på övertid – precis som det där parets förhållande.

Foto: Antonio Guillem

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-09-26 10:14