Dit flög Drogon med Daenerys i slutet av Game of Thrones

En subtil ledtråd kan innehålla svaret på den brinnande frågan om Daenerys öde. Och, ja, spoilers are coming.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-05-20 14:25  |  Lästid: 2 minuter

Det mest omskakande ögonblicket i Game of Thrones allra sista avsnitt var onekligen när Jon Snow stack en dolk i hjärtat på sin älskarinna/faster Daeanerys Targaryen och tog den galna drottningen av daga – ett dolkhugg som beseglade en av seriens främsta protagonisters tragiska öde. Daenerys, förblindad av makt och sorg, stupade just när hon stod på tröskeln till att få det hon alltid drömt om – järntronen.

Det sista avsnittet innehöll en av de mest drabbande dödsscenerna när Daenerys – som varit en av seriens största hjältar – dog i armarna på Jon Snow.

När Daenerys fallit död ner dyker hennes sista levande drake, Drogon, upp och förstör den järntron som Daenarys levde och dog för. Därefter tar han sin, ja, mor (Mother of Dragons osv.) och flyger iväg – vilket är det sista vi får se av de båda. Men vart för Drogon Daenerys?

Även om det är oklart exakt var hennes drake flyger Daenerys så får vi en ganska god ledtråd av Samwell Tarly när kungens nya råd sammanträder senare i avsnittet. Mäster Sam säger nämligen att Drogon setts flyga österut. Detta tyder på att Drogon flyger Daenarys till Essos, det vill säga det gamla Valyrien som Targaryen-ätten härstammar från.

Öster om Westeros, ja, där hittar vi Essos.

Man kan alltså tänka sig att Daenerys läggs till sista vilan bland sina framlidna Targaryen-släktingar. Det är också intressant att betänka att Drogon fortfarande lever, och om hen kan lägga ägg så kan draksläktet tänkas leva vidare. Och vem är den enda levande personen i Westeros som kan tämja drakar? Jon Snow – eller, om man så vill, Aegon Targaryen. En drake eller två skulle ju faktiskt kunna vara behändigt att ha att tillgå bortom muren.

Källa: Esquire.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-05-20 15:40