Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

Djurgårdsmålvakten listar spelarna med de 5 farligaste skotten i SHL

SHL har smugit igång och kampen om SM-guldet har börjat – men vem skjuter egentligen bäst i serien?

Thowe Wagner Larsson
Foto Shutterstock

Ishockeyn utvecklas ständigt och trenden är att backarna blir allt mer offensiva medan forwards blir smidigare, snabbare och skickligare i sin puckkontroll. Även målvakterna utvecklas, både vad gäller utrustning och spelstil.

Annons

Även om allt fler målvakter fostras in i Butterfly-stilen – en position där målvakten står bredare med benen och ihop med knäna för att enklare göra benparader och således blir större i målet – finns det spelare som skjuter så pass vasst att det knappt spelar någon roll hur stor målvakten gör sig.

Gilla Cafe.se på Facebook

Café frågade en av de bästa målvakterna i SHL, Djurgårdens Mikael Tellqvist, vilka spelare han anser är störst hot när de laddar bössan.

Ishockey

Mikael Tellqvist/DIF

De 5 har bäst skott i SHL (enligt Mikael Tellqvist):

1. Frederik Storm, LW/RW, Malmö Redhawks

”Kanske en liten outsider men jag gillar, eller snarare ogillar, sättet han skjuter på – det beror på hur man ska tolka det. Rappt skott som avlossas från aviga och oförutsägbara lägen som man inte räknar med.”

2. Ryan Gunderson, D, Brynäs IF

”Kanske inte det hårdaste skottet men definitivt en av dom rappaste, får mer än ofta skottet på mål i svåra situationer. Alltid ett svårt hot man får se upp med i framförallt i boxplay.”

3. Cory Murphy, D, Växjö Lakers

”Likt Gunderson har han en jätteförmåga som är få förunnat att kunna på någon sätt alltid få pucken på mål. Snabbt skott som alltid är svårt att se på grund av att de ofta kommer dolda eller från lägen där man inte tror ett skott ska komma ifrån.”

4. Robin Press, D, Djurgårdens IF

”Ett av de hårdaste skotten i ligan som jag dagligen får känna på. Med fler skott från hans klubba i vinter kommer garanterat flera mål. Kom ihåg: det var här ni läste det först!”

5. Milan Gulaš, RW, Färjestad BK

”Inte ett av de hårdaste men snabbt och smart – och ofta dolt och i skäret. Hans bössa är ett ständigt hot.”

Det nuvarande världsrekordet för snabbast slagsskott innehas av ryssen Aleksandr Rjazantsev som 2012 sköt ett slagskott i 183 km/h.

Mer hockey från Café!

Henrik Lundqvist trycker till brorsan efter petningen: ”Viktigt med tydliga roller”

9 oförglömliga klipp som visar att Peter Forsberg är otrolig

Annons

Dela (27)
Tweeta

Annons


Laddar