Donald Trumps tweet togs ner efter klagomål – från R.E.M.

Everybody Hurts Sometimes, Donald.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-02-18 13:26  |  Lästid: 1 minut

Hela världens favoritpresidents förra vecka var, låt säga, händelserik – även med hans mått mätt. I fredags förklarade han alltså nationellt nödläge som ett led i hans allt mer desperata kamp för att driva igenom sitt hjärteprojekt: en… mur. Ett tilltag som enligt många sakkunniga inte ens var lagligt.

Därefter använde Donald Trump sin favorit-kommunikationskanal, Twitter, för att sprida en video gjord av Carpe Donktum – en meme-konstnär som står stadigt med båda fötterna i den frodiga mylla som är den amerikanska alt-right-rörelsen. Videon ifråga driver med Demokraters reaktioner på Trumps ”State of the Union”-tal häromveckan, till tonerna av legendariska rockbandet R.E.M:s brottarhit från 1992, Everybody Hurts.

R.E.M – inte de största Trump-anhängarna, milt uttryckt.

Att deras musik användes i de här grumliga syftena föll emellertid inte i god jord hos R.E.M. själva som på sitt officiella Twitter-konto klargjorde, med all önskvärd tydlighet, vad de känner inför Donald Trump och hans inte helt o-trolliga svans.


Bandets basist, Mike Mills, tweetade med aningen spetsigare tonalitet på sitt eget konto och bad Twitters VD, Jack Dorsey, att agera för att plocka bort klippet.

Inlägget togs sedan ner från Donald Trumps Twitter på grund av upphovsrättsintrånget gällande R.E.M:s musik.

R.E.M: 1 Donald Trump: 0.

Inspo och kredd: Esquire.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-02-18 13:39