Hoppa till innehåll

En resa till Svalbard med Highland Park

För någon vecka sedan fick jag chansen att följa med Highland Park till Svalbard för att vara med på världens nordligaste whiskyprovning. Det här är en sån där bucket list för mig och något som jag verkligen viljat göra sen barnsben, det kanske är en lättare överdrift men enda sedan jag hade vetat om Svalbard … Continued

För någon vecka sedan fick jag chansen att följa med Highland Park till Svalbard för att vara med på världens nordligaste whiskyprovning. Det här är en sån där bucket list för mig och något som jag verkligen viljat göra sen barnsben, det kanske är en lättare överdrift men enda sedan jag hade vetat om Svalbard så har det varit en plats som man alltid viljat besöka för dess natur och för att äntligen få se en jävla isbjörn (ännu viktigare för mig eftersom jag spelade i Bräcke Polar Bears där vi ansåg oss själva vara isbjörnar)

Att resa från Oslo till Svalbard tar ungefär 3 timmar, gick lite fortare denna gång på grund av att piloten var gammal F-16 pilot i Norges Top Ingunn (Norges svar på Top Gun)

Svalbard är bland det coolaste resmålen jag någonsin besökt och ger perspektiv på livet på både gott och ont. Anledningen till att vi var där var för att smaka Highland Parks nya whisky ”The Light”. En sjukt välbalanserad whisky som har en lätt rökighet med en viss sötma men det jag slås av är hur dessa två komponenter överensstämmer med varann, ingen slår ut den andre utan lever i harmoni, lite som Svalbard i övrigt, stökigt men harmoniskt.

Highland Park The Light Foto: Raphael Stecksén

Här hittar du del 2! 

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Email: emil@facitbar.se

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.