En till? Idag lanseras streamingtjänsten Starzplay i Sverige

Efter att tidigare funnits som en del i Viaplay-paketet blir nu Starzplay även en egen streamingtjänst.

Robin Åberg  |  Publicerad 2022-02-16 17:59  |  Lästid: 2 minuter

På något sätt slutar det aldrig komma nya streamingtjänster och idag förärades den svenska marknaden med ännu en, nämligen Starzplay. Utbudet från Starzplay har sedan 2020 gått att se genom Viaplay men nu kommer alltså en egen Starzplay-tjänst med nya filmer och serier.

Starz är en del av Lionsgate och är en global streamingplattform dedikerad till att leverera innehåll som stärker berättelser av, om och för kvinnor och underrepresenterade grupper. Starz kanske främsta hitserie är 50 Cent-producerade Power och uppföljarna Power Book II: Ghost, Power Book III: Raising Kanan och Power Book IV: Force.

– Som en uppföljning på vår framgångsrika lansering under 2020, är vi nu väldigt glada att få utöka vår närvaro i Norden och ge nordiska tittare möjligheten att ta del av vårt fulla utbud. Både direkt via appen och via våra partners Apple och Viaplay. Vi ser fram emot att få lära känna våra nordiska kunder ännu bättre och förse dem med spännande och kurerad premiumunderhållning genom ett utökat antal kontaktpunkter som öppnar dörren till det allra bästa globala innehållet, säger Superna Kalle, President på STARZ International i ett pressmeddelande.

I vår är förhoppningen att Starz originalproduktion Gaslit ska bli en hit. Serien fokuserar på Watergate-skandalen och i huvudrollerna återfinns Julia Roberts och Sean Penn, där Julia Roberts spelar Martha Mitchell som var den första visselblåsaren som uppmärksammade President Nixons inblandning i skandalen.

Vidare kan Starplay locka med några filmklassiker som Reservoir Dogs, American Psycho och Halloween men överlag är utbudet mindre än många konkurrenters. Framförallt verkar Starzplay satsa på serier med planen att släppa en nya serie varje månad.

Starzplay-utbudet kommer även fortsatt vara inkluderat i ett eget segment i Viaplay. Starzplay finns även tillgänglig som egen kanal i Apple TV. En Starzplay-prenumeration kostar 59 kr i månaden.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-02-16 17:59