Annons
Annons

Erik Niva: ”Jag och Simon Bank har alltid varit dåliga på att prata om ‘riktiga’ saker”

Sportjournalisten Erik Niva berättar om relationen med sin kollega och vän Simon Bank, bland mycket annat, i Cafés podcast Fördomspodden.

Olle Arnell

niva

Erik Niva och Simon Bank är två av Sportbladets allra starkaste profiler och deras krönikor och texter hyllas ofta som det bästa inom svensk sportjournalistik. Men i det senaste avsnittet av Cafés podcast Fördomspodden bemöter Erik Niva en fördom om att de både inte riktigt pratat om att Simon var Sportbladets stora profil till att få konkurrens i och med Nivas intåg och allt mer ökade popularitet.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Cafés Emil Persson presenterar följande fördom för Erik Niva.

Du och kollegan Simon Bank har aldrig riktigt pratat om det faktum att han var Sportbladets solklara rising star fram till dess att du came along.

– Nej, det är väl giltigt. Vi har den klassiska manliga relationen där vi hellre pratar om Spurs ytterbackar än andra saker i världen.

Niva fortsätter att utveckla svaret och berättar då mer om deras relation i stort och om hur det gick till när Erik, via omvägar, fick reda på att Simon skulle bli pappa.

– Simon Bank har en social mystik runt sig som aldrig släpper. Han berättade inte ens för mig att han skulle bli pappa, utan jag fick höra det på omvägar. Vi satt inför Champions League-finalen i Berlin förra året och käkade lunch och då var det kanske fyra månader kvar tills han skulle ha barn – jag visste det och han visste att jag visste – men det var lik förbannat inget vi hade pratat om. Då sa jag: ”Nu får vi fan vara lite mer än våra klichéer och förhålla oss till det faktum att ditt liv ska förändras på ett ganska stort och övergripande sätt.” Det där är lite indikativt för hur dåliga vi varit på att prata om riktiga saker – om vi nu ska kategorisera Sportbladets hierarki som en sådan.

Du kan – och bör med fördel – lyssna på hela intervjun med Erik Niva i Cafés podcast Fördomspodden som du hittar i appen Acast och där poddar finns. Där får du även svaret på bland annat dessa fördomar som Emil Persson har om honom:

Du är försiktigt skeptisk till grodregnet i Magnolia.

Du är en ganska dålig förlorare och är inte rädd att spela ”menings- skiljaktigheter kring regler”-kortet i händelse av en utsatt Trivial Pursuit-situation.

Du sexdebuterade relativt sent.

Du hade en alldeles exceptionellt bylsig studentkostym, även med exceptionellt bylsiga studentkostymsmått mätt.

Du älskar dina föräldrar men har aldrig sagt det till dem.

Du uppskattar idén med terapi, och respekterar verkligen att flera av dina vänner älskar skiten, men känner intuitivt att det vid dagens slut inte är någonting för dig.

Du är lite härjad av allergier, företrädesvis hasselnöt.

Erik Niva är ständigt aktuell som journalist på Sportbladet och som expert i Viasat-studion. I vinter kommer han även att delta i På Spåret.

Emil-&-Geniva_BW_Korn

Cafés Emil Persson och Erik Niva under inspelningen av podcasten Fördomspodden.

Annons

Dela (37)
Tweeta

Annons


Laddar