Motorola uppdaterar klassiska kändistelefonen från 00-talet

Motorola 5g updated 2020

När Motorola presenterade sin nya vikbara Razr före årsskiftet var det en blast from the past. Men det är med den nya, uppdaterade telefonen som den tagit steget upp och blivit den viktigaste – och kanske bästa – kompakta telefonen.

Kristofer Steneberg  |  Publicerad 2020-09-15 13:52  |  Lästid: 2 minuter

Motorola Razr är inget annat än en ikon från 00-talet. Den var svindyr och jättecool – det här var före smartphones. Vikbar skärm och tunn look. Telefonen blev direkt en favorit bland kändisarna när den släpptes i mitten av 2004. Paris Hilton, Donatella Versace och gänget flashade och tog selfies på röda mattan. 

Donatella Versace och Kanye West var fans av Motorolas vikbara telefon när det begav sig.

Nyligen lanserades telefonen på nytt – i smartphone-tappning. Nylanseringen togs emot väl, även om tekniknördar och smartphonesajter hade en del att anmärka på. Ändring på det när Motorola Razr 5G nu har blivit rejält uppdaterad med nytt 3D-glas som känns mindre plastigt än på den förra, nytt aluminiumchassi som känns mer premium samt en uppdaterad vikfunktion som ska kunna klara av 200 000 vikningar fram och tillbaka – Motorola har testat detta, som när Ikea robottestar köksluckor ungefär.

Motorola har arbetat med den amerikanska skådespelaren Julia Garner, mest känd för sin roll som dottern i tv-serien Ozark.

Kameran har uppgraderats rejält – från 16 MP till 48 MP i bildkvalitet samtidigt som den är utrustad med ny laserautofokus och en helt uppdaterad bildstabilisering. Även selfiekameran har förbättrats flera steg.

Processorkraften och snabbheten i Motorolas nya Razr 5G har också förbättrats betydligt plus att telefonen har stöd för 5G vilket gör upplevelsen laggfri och tillräckligt kraftfull för att köra de bästa spelen i uppfällt läge. Telefonen har fortfarande en 6,2-tums skärm i uppfällt läge samt en extra skärm på utsidan på 2,7 tum som fungerar väl för vardagliga uppdateringar och notiser.

Andra generationens smarta Razr är, förutom en uppdatering av det mesta, även billigare i inköp – det svenska priset är inte satt ännu men räkna med en prislapp på omkring 16 000 kronor. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-09-15 14:43