Hoppa till innehåll

Expedition: Ny deltagare spikad

Signaturen David frågar: Ska du ge dig ut ensam på expeditionen eller ska du ha sällskap? Jag svarar: Det beror på vilken sorts expedition det blir. Allt från två till kanske fem personer? Kanske lottar jag till och med ut en plats till en sugen läsare? Absolut inte ensam dock, fy fan va läskigt. Jag … Continued

Signaturen David frågar: Ska du ge dig ut ensam på expeditionen eller ska du ha sällskap?

Jag svarar: Det beror på vilken sorts expedition det blir. Allt från två till kanske fem personer? Kanske lottar jag till och med ut en plats till en sugen läsare? Absolut inte ensam dock, fy fan va läskigt. Jag kan dock meddela att det igår blev klart vem som blir expeditionens andra deltagare: Kalle Wahlström, min svinstarka kompis som skrev träningsschemat i måndags har bestämt sig för att följa med! Jättekul tycker vi (jag) här på Expedition Cramby. Kalle kommer bli fysansvarig och ansvarig för att döda eventuella djur. Jag tog ett litet snack med honom.

Vad kommer din roll vara i expeditionen?
– Med en Snickers innanför västen kommer jag vara pådrivaren. Positiv, självuppoffrande och glad. Jag kommer spåra i djupsnö och bära tältet. Om blodsockernivån sjunker kommer jag bli gnällig, lättstött och introvert. Ja, och med min jägarbakgrund bör jag ju vara den som fixar protein om vi får slut på proviant.

Om du vore en av karaktärerna i Armageddon, vilken skulle det vara?
– Kometen.

Vem är din favoritäventyrare?
– Jag har precis läst Sven Hedin-boken, så just nu ligger han nära till hands. Att klättra Irans högsta berg, Damavand, i kostym och studentmössa talar sitt tydliga språk.

Vilka kriterier ska en bra expedition uppfylla?
– Det viktigaste är väl att det är vidrigt? Att man ska längta hem, gråta, bli osams och frysa. Att man ska lova sig själv att aldrig göra om det (tills man suttit några veckor på reklambyrån och börjar längta ut igen).

Vad är din styrka?
– Jag kan gå jävligt långt med tung packning.

Och svaghet?
– Jag måste äta hela tiden.

Till sist: Varför vill du egentligen genomföra en expedition?
– ”Because it’s there.” – Georg Mallory, 1923

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.