Hunter S. Thompsons liv blir tv-serie – får namnet Fear & Loathing

Glada nyheter för alla som gillar vild amerikansk journalistik och kvalitets-tv.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2017-10-24 09:45  |  Lästid: 2 minuter

Världens mest kända gonozo-journalists liv ska nu bli tv-serie, skriver Hollywood Reporter. Det är ett amerikanskt tv-bolag som tillsammans med tv-skaparen Davey Holmes har bestämt sig för att sätta tänderna i Hunter S. Thompsons liv.

Tv-serien är tänkt att heta Fear & Loathing och följa stjärnjournalistens liv – ett liv som bland annat innehöll en längre period hos Hells Angels, utflippad rapportering om The Kentucky Derby, uppmärksammade hån av Richard Nixon och ett försök att bli sheriff. Hunter S. Thompson dog vid 67 års ålder 2005 och hans liv har redan varit föremål för flera filmer, en med Bill Murray och två med Johnny Depp.

Men nu är det alltså dags för den första tv-serien. Davey Holmes har tidigare gjort hyllade Get shorty och jobbat med Shameless, In Treatment och Pushing Daisies.

– David är oerhört talangfull och har visat att han kan leverera kvalitetsprogram som går hem hos tittarna, säger MGM i ett uttalande.

Hunter S. Thompson.

Fear & Loathing (1971) är Thompsons bok som fick namnen Skräck och avsky i Las Vegas och Las Vegas: en grym resa till hjärtat av den amerikanska drömmen på svenska. I den får vi följa Raoul Dukes (Thompsons) resa till en motorcykeltävling i Las Vegas. Så mycket tävling blir det inte utan Raoul och hans advokat tar en massa droger i jakt på ett äkta USA.

Boken filmatiserades av Terry Gilliam 1998 med Johnny Depp i huvudrollen.

Det finns i nuläget inget datum för när tv-serien kommer släppas, och det är för tidigt att säga vem som kan tänkas spela Thompson.

Här är en som lär vara sugen i alla fall:

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-24 12:04