Hoppa till innehåll

Filippa K-designern: Skippa pikétröjan i sommar

Tom Cehlin Magnusson

Filippa K:s designer Alexander Schaper ger tips om hur du klär dig elegant men avslappnat under sommaren.

Filippa K laddar inför sommaren, och i synnerhet semestern. Under parollen ”Vacation Mode” lyfter man fram några nyckelplagg som ska inspirera till en avslappnad och minimalistisk semesterstil. Café tog en pratstund med märkets herrdesigner Alexander Schaper för att ta reda på hur man håller stilen även på sommarens allra lataste dagar.

Vad är inspirationen bakom Filippa K:s SS16 kollektion?

– Tanken är att skapa en perfekt mix av funktionalitet och vår redan etablerade estetik. Vi vill att det ska vara funktionellt utan det måste skrika ”teknologi!”. Vi utvecklar nya material baserade på naturfiber men ger dem en finish som är mer ”hi-tech”. Som till exempel vår vita parka som är gjord i ett pappersliknande material som är omöjligt att slita sönder.

Hur ska Filippa K-mannen klä sig i sommar?

– Elegant men avslappnat, passformen får inte vara för tajt. Skapa en grafisk look genom att kombinera svart och vitt tillsammans! Och snälla, inga fler pikétröjor…

Vilket plagg klarar du dig själv inte utan när du åker på semester och fortfarande vill hålla stilen?

– Jag måste ändå svara min telefon. Folk i min närhet säger att jag är besatt av den, men det är det enklaste sättet för mig att hålla kontakten med människor, när så många är utspridda runt hela jorden. Plus att jag kan hålla koll på idéer och tankar som dyker upp i huvudet i telefonen.

Plaggen nedan, och resten av märkets vår- och sommarkollektion hittar du på filippa-k.com.

filippa2
filippa1
filippa3

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.