Hoppa till innehåll

Prylarna och möblerna som fixar sommarens snyggaste slappande

Tom Cehlin Magnusson

Slöa snyggt! Café listar prylarna som höjer stilnivån på din semester.

Sommaren är här, och helt plötsligt känns inredning något överflödigt. Vinterns trixande, fixande och mysande känns avlägset, och helst spenderar man sin tid utanför hemmet: man vill ut i solen, upp på klipporna och ner i vattnet. Men, självklart behöver även sommarens slöaste dagar lite hjälp på traven.

LRNCE är baserat i Marrakech och gör keramik, mattor och speglar som framkallar marockansk magi i ditt hem.

En kopp kaffe på morgonen i daggvått gräs kräver en snygg kopp, parkhänget med pizza och långburk nödgar en filt som inte är ärvd och nopprig – och nog är det dags att investera i en cykel som faktiskt är snygg och inte bara har en massa funktioner du aldrig har använt? Café listar prylarna som gör din slappa sommar stilfull.

1. Tropiskt tugg
Hay kitchen market, från 59 kr.
Hays lekfulla kökskollektion med blekta pasteller och influenser från jordens alla hörn gör sommarens grillfester till en stilig affär.


2. Guide i fickformat
Lost in city guide, 139 kr.
Vem behöver guideböcker i dessa Yelp- och Tripadvisor-tider? En hel del ändå, i alla fall om de är så snygga och välgjorda som Lost ins hippa tipsböcker. Gå vilse i värl- dens hetaste metropoler med hjälp av handplockade tips från stadens coolaste människor.

3. Polaroid för proffsen
Leica Sofort, 2 990 kr.
Leica är känt för sina kirurgiskt precisa kameror i kompakt format – med en prislapp som får de flesta förutom proffsplåtare att rygga tillbaka. Häromåret släppte den tyske kamerakungen en lekfull polaroid-variant – med ett lika snällt pris som färg.


4. Trendig trunk
Resväska från Very troubled child, från 13 900 kr.
Alla har väl önskat att livet skulle påminna en smula mer om en Wes Anderson-film ibland? För dig som ännu inte släppt tanken om en tågresa genom Indien i The darjeeling limited-stil kan du i alla fall köpa din egen variant på filmens ikoniska bagage, med ditt eget monogram.

5. Omuggigt kaffedrickande
Kaffemugg från NO., 500 kr.
Ingen kaffestund är väl riktigt så magisk som den på sommarmorgonen då frukosten står uppdukad ute i trädgården, daggen får gräset att glittra samtidigt som fågelkvittret låter så där som det bara gör i Beatles Blackbird? Nog behöver du väl en fin kopp till den stunden? Ja, det gör du.

7. Jonna i juli
Filippa K x Bike ID i sandsten, 8 000 kr.
Filippa K har länge rört sig i inredningsvärlden. Klassiska är kaffekopparna man har gjort tillsammans med Rörstrand, häromåret samarbetade man med Dusty Deco – och nu kommer en stilren cykel tillsammans med hippa hojmakarna på Bike ID.

8. Favoritfilt
Filt Beacon knit, 1 700 kr.
Hemligheten bakom ett lyckat parkhäng är enklare än vad man tror: glöm överdådig picknick, fina vinflaskor och linnebyxor du får gräsfläckar på innan du ens har satt dig ner. Det du behöver är en snygg filt i bra kvalitet som tål flottiga pizzabitar, ölstänk och smutsiga sneakers. Sommarens snyggaste gör New York-baserade Cold Picnic.


9. Slå dank i rotting
Hängstol från Granit, 1 899 kr.
Rotting har varit ett av de senaste årens trendigaste material i inredningsvärlden. Den här hängstolen fungerar lika bra i trädgården som på balkongen, eller varför inte inomhus?


6. Flyg genom passkontrollen
Passfodral The case factory, 1 290 kr.
Passfodral kan kanske kännas som ett något konstruerat behov, men om du vet med dig att ditt pass gärna blir slitet innan det är dags att resa kan det rädda mycket tid i passkontrollen. The case factory gör snygga varianter i både orm- och ödleskinn.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.