Hoppa till innehåll

Filmbeviset: Finland bäst på att driva med Donald Trump

Nanna von Knorring

Finland är det senaste landet att skapa en video som driver med Donald Trump och hans uttalanden – och de gör det riktigt bra.

finlandsecond

Flera länder har gjort det och nu driver även Finland med Trump i en ”America first, Finland Second”-video i hopp om att bli det näst mest prioriterade landet under Trumps styre. Filmen visades i det finska programmet ”Noin Viikon Uutiset” som programleds av Jukka Lindström och har nu fått internationell spridning på Facebook där över två miljoner sett klippet.

I det roliga klippet driver Finland med flera av Donald Trumps uttalanden, bland annat liknas antalet sjöar i Finland med antalet personer som bevittnade Trumps presidentinstallation.

”Folk säger att Finland är landet med tusen sjöar. Det är fejknyheter okej? Det finns mer, tro mig. En miljon, kanske en och en halv miljon sjöar. Åtminstone lika många sjöar som det var på din installation. Det är sant. Punkt.”

Trumps misogyna uttalanden om kvinnor och pussy-grabbing fick även plats i filmen. Hans mur mot Mexiko liknas med de tusentals mil av stängsel som finns längs med vägarna i Finland:

”Du gillar att bygga murar. Vi har byggt murar, eller stängsel. Tusentals mil av stängsel längs med vägarna för att hålla älgarna ute. Och vi tvingade älgarna att betala för det eftersom älgarna är bad hombres.”

Klippet måste såklart även ta upp 2000-talets stora hitlåt Sandstorm av Darude som hade äran att inleda det nya året i Helsingfors.

”Vi har inte ens sandstormar i Finland och trots det har vi gjort den bästa sången om sandstormar. Det är fantastiskt. Araberna kunde inte göra det, de misslyckades. Massa sandstormar, men inga sånger om dem. Totala förlorare.”

Se det roliga klippet här

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.