Hoppa till innehåll

Finsnuset ”för den sanna snusälskaren” är tillbaka

General Harvest snus.
Joakim Almén

Det väldigt snusiga snuset General Harvest gör återinträde i butikshyllorna.

Det kan tyckas lite kämpigt för traditionellt snus när nikotinfritt snus går som tåget och slukar fler och fler marknadsandelar för varje år. Men bakom hippa vitt snus-märken som ZYN, Velo och den gamle superbrottaren Ara Abrahamians märke Klint står klassikerna alltjämt stadigt.

En av dessa klassiker är General som nu återlanserar sin hit från 2021 – General Harvest. General Harvest är premiumsnuset som har extra mycket tryck i tobakssmaken och beskrivs av General själva som ”snuset för denna snusälskaren”. Tobakens kvalitet är av största vikt för General Harvest och snuset innehåller inga tillsatta aromer och kryddor.

”Inget trams, bara redigt gott snus” som en snuskonservativ person potentiellt skulle sälja in det som under en aw.

Enligt General hängs råtobaken, som kommer från Syd- och Centralamerika, upp i lador för att lufttorka i hela 5–7 veckor. Något som kallas för ”air curing”. Detta ger den tydliga tobakssmaken med toner av av torkad frukt, kakao och hö.

General Harvest finns tillgänglig under en begränsad period på Swedish Matchs hemsida och i deras butiker. Den finns där snus i övrigt finns att köpa från 13 mars. Rekommenderat pris är 52 kronor per dosa.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.