Snusfavoriten Lundgrens släpper två nya smaker i samarbete med stjärnkock

Lundgrens vårglänta snus

Snusgänget på Lundgrens fortsätter smaksätta snus med inspiration av naturnära svenska smaker.

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-05-08 20:10  |  Lästid: 2 minuter

Snusmärket Lundgrens har, klyftigt nog, gjort det till sin grej att smaksätta sitt snus efter smaker av Sverige. Bland produkterna i snusmärkets ordinarie utbud finns idag bland annat Lundgrens Norrland och Lundgrens Skåne. Man har de senaste åren även hunnit med att släppa limiterade – och premiumdyra – snusdusor med smak av Österlen, Tornedalen och Jämtland. Den sistnämnda i samarbete med stjärnkocken Niklas Ekstedt.

Nu är det dags för snusgänget på Lundgrens att än en gång samarbete med en stjärnkock, med skillnaden att en dosa inte kostar 200 spänn. Det handlar om smakerna Lundgrens Örtagårda och Lundgrens Vårglänta, där båda dosorna är normalt prissatta vilket betyder att de har ett rekommenderat butikspris på 40 kronor.

Smakerna är en del av en helt ny produktserie, där sorten Vårglänta är framtagen i samarbete med superkocken Filip Fastén som bland annat har en Michelinstjärna innanför bältet med Stockholmsrestaurangen Bar Agrikultur.

Vårglänta kommer i en limiterad upplaga (dock i 100 000 exemplar) och i smakpaletten ryms sötma och jordighet från morötter, en smaksläng av nyrökta svartvinbärsblad och fläderbär tillsammans med en klassisk tobakssmak som skvalpar i bakgrunden. Inspirationen hämtas från Filip Fasténs minnen från hans hemtrakter i Hälsingland.

Den andra sorten, Örtagård, är en permanent lansering i den nya produktserien och smakinspirationen är hämtad från en typisk svensk köksträdgård, vilket enligt Lundgrens själva innebär att snusaren får en touch av vilda örter, blommor och lite trä.

Lundgrens Örtagård finns tillgängligt hos Snusbolaget.se och utvalda återförsäljare nu. Filip Fastén-snuset Vårglänta släpps i limiterad upplaga från och med vecka 19, och finns precis som Örtagård hos Snusbolaget och utvalda återförsäljare. Rekommenderat butikspris är 40 spänn per dosa.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-05-08 20:10