Hoppa till innehåll

Spänn fast säkerhetsbältet – Firedrops tar ditt snusande till nästa nivå

Firedrops snus

Den gamla snussägningen ”det bränner under läppen” har fått en helt ny innerbörd.

Tiden när din hockeytränare tryckte in två puckar lössnus i käften är sedan länge förbi. Eller, det finns säkerligen hockeytränare som fortfarande bombarderar överläppen med lössnus – det är trots allt hockey vi pratar om. Under det senaste decenniet har den svenska snusmarknaden exploderat av nya produkter. Lössnus blev portionssnus som blev smaksatt portionssnus som sedan blev tobaksfritt snus, eller ”vitt snus” som det ofta refereras till.

Svenskarna fortsätter att gravitera mot den närmast folkliga nikotinprodukten och idag snusar drygt 15 procent av den svenska befolkningen. Bortsett från snusmärket Lundgrens kreativa smaksamarbeten med smaker av Sverige är snus rätt ofta just bara snus. Absolut, ett vitt snus kanske smakar Igloo Cola och ett annat granatäpple. Men där har det stannat – tills nu.

Firedrops – för dig som vill att det ska skjutsa till rejält under läppen av hetta.

För nu finns det en snusprodukt som dopar ditt snusande och tar ”det bränner under läppen” till nästa nivå. Det handlar om Firedrops, som med två droppar från pipetten på din snusprilla ger ett lager av brännande – pirrig – hetta av szechuanpeppar under läppen, tillsammans med en dos koffein som enligt företaget själva ska ge ”samma energi som kaffekoppen eller en funktionsdryck”.

Café har testat energidropparna, vars etikett ger ett 90-taligt gladporrfilmsintryck, och den utlovade hettan infinner sig snabbt under läppen – men utan att svida. Huruvida det är en trevlig känsla av hetta är såklart subjektivt, men undertecknad ställer sig positiv till det brinnande extratrycket under läppen. Den utlovade energiskjutsen infinner sig emellertid inte riktigt. Inte så konstigt när man granskar innehållsdeklarationen noggrannare, varje droppe innehåller ”bara” sju milligram koffein vilket känns snålt i sammanhanget.

Firedrops gör sig enligt företaget själva bäst på smaksatt vitt snus. Café har testat snustdopardropparna på den tidigare mästarbrottaren gone snusentreprenör Ara Abrahamians snusmärke Klint.

Firedrops finns att beställa på Snusbolaget.se och kostar 129 kronor per flaska, och varje flaska räcker till 45-90 portioner beroende på dosering. Om det är början på en livslång kärlek eller ett partytrick för polarna fem öl in under en AW får du nog bäst avgöra själv.

Cafés tidigare digitala redaktör Joakim Almén skrev om nöje, nyheter, mode, teknik, livsstil och mycket annat.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.