Hoppa till innehåll

Fixa soundtracket till semestern – här är sommarens 10 bästa högtalare

Mats Rydström

Skaffa ny högtalare och fixa bästa soundtracket till semestern! Oavsett om du tänkt ligga på stranden, i havet, hänga vid poolen eller inne på verandan så finns det trådlösa högtalare för just dina behov och din storlek på plånboken. * * * 1. Höga krav på ljud och tålighet JBL Xtreme Stor, stark, stryktålig och … Continued

sommarhogtalare_start

Skaffa ny högtalare och fixa bästa soundtracket till semestern! Oavsett om du tänkt ligga på stranden, i havet, hänga vid poolen eller inne på verandan så finns det trådlösa högtalare för just dina behov och din storlek på plånboken.

* * *

1. Höga krav på ljud och tålighet

jbl_xtreme

JBL Xtreme

Stor, stark, stryktålig och lite dyr högtalare som klarar att tvättas under rinnande vatten, har 15 timmars batteri och dubbla usb-kontakter för att ladda dina prylar samtidigt som du lyssnar. Tre telefoner och surfplattor kan vara samtidigt anslutna för att ni ska kunna turas om i dj:andet, och flera högtalare kan också paras ihop för en fetare ljudbild. Släpps på torsdag i färgerna blått, rött och svart.

Pris: 2 800 kr

* * *

2. Den flytande högtalaren

aquajam_sports

Aquajam Sports

Inte bara tålig och vattentät – Aquajam Sports flyter också! Och alltid med högtalarelementen uppåt i vattnet så att musiken inte försvinner i en massa gurglande oljud. Kan också sättas på cykelstyret, surfbrädan eller andra sportprylar med hjälp av ett fäste.

Pris: 1 600 kr

* * *

3. Batteridriven rockbox

marshall_kilburn

Marshall Kilburn

Deras första portabla och batteridrivna högtalare har samma typ av solida konstruktion som de större syskonen, i snyggt vitt eller svart tolex. Väger hela 3 kg men har å andra sidan också 20 timmars batteritid – lagom för en normallång rockfest – samt Marshall-finesserna vi gillar som de analoga volym- och tonkontrollerna.

Pris: 2 700 kr

* * *

4. Smidig rund form sprider ljudet

logitech_ue_roll

UE Roll

I stället för att vara rund som en ölburk, som deras tidigare modell UE Boom, är denna mer formad som en kudde som kan stoppas i fickan, hängas i badbrallorna, eller på ryggsäcken. Kom ihåg att andra som vill njuta av naturen inte nödvändigtvis är intresserade av din favoritmusik.

Pris: 1 400 kr

* * *

5. Oväntat prisvärd och välljudande

sony_srs_x2

Sony SRS X2

En av de mest högljudda i denna storleks- och prisklass, med 20 watts effekt och ett hyfsat välbalanserat sound dessutom. Enda nackdelen är korta batteritiden på fem timmar. Finns i vitt, svart och rött och på vissa håll till mycket rabatterat pris – då är X2 ett kap!

Pris: från 700 kr

* * *

6. Självklara lågbudgetvalet

coloud_bang

Coloud Bang

Det solklara budgetvalet är inte trådlöst, men dess sladd viras lätt upp på högtalarens baksida vid transport och sitter inte i vägen. Väger mindre än de flesta mobiler med sina knappa 100 gram, kan kedjekopplas för mer ljud och har batteri som räcker upp till åtta timmar.

Pris: från 170 kr.

* * *

7. Håll stilen i sommar!

harman_kardon_esquire_mini

Harman Kardon Esquire Mini

Den snobbiga valet, i borstat stål och läder och ett smidigt format som går ned i kavajfickan. Finns i svart eller brunt och ger åtta timmars musik, samt har bra mikrofoner för att du ska kunna ta viktiga samtal.

Pris: 1 300 kr.

* * *

8. Stabil stänksäker burk

philips_bt6000r

Philips BT6000

Holländska Philips senaste högtalare i Woox-serien är stänkskyddad (dock ej vattentät), runtstrålande och har åtta timmars batteritid. Bra kombination av ljud och pris, och finns i rött, vitt, blått, svart och kamouflage.

Pris: 1 000 kr

* * *

9. Flexibel multiroom-högtalare

denon_heos_1

Denon HEOS 1

Bland alla olika multiroom-system är nog Denon först med en högtalare som både kan användas som vanligt inomhus, men också tas med som en riktig bärbar högtalare. Detta kräver dock ett ”Go Pack”-paket för att högtalaren ska bli batteridriven, vattensäker och inte behöva wifi-uppkopplingen som den annars är beroende av. Priset inkluderar detta paket (som då är 50 % rabatterat).

Pris: 2 650 kr

* * *

10. Sprider ljudet 360 grader

samsung_wam6500

Samsung WAM 6500

Samsungs senaste tillskott i sin serie multiroom-högtalare är batteridrivna WAM 6500. Med den tar du lätt med musiken ut i trädgården eller på altanen, medan de andra högtalarna sköter sitt inomhus. Konstruktionen och droppformen gör att ljudet sprids jämnt åt alla håll och att den såväl kan ställas på ett bord som hängas upp i ett träd (ej vid dåligt väder!)

Pris: 3 800 kr

Mats Rydström

* * *

Missa inte!

Spotify har ändrat färg – här är 9 riktigt ursinniga reaktioner

11 solbrännor som orsakar fantomsmärtor

Så tänder du grillen som Jonas Cramby – och får perfekt glöd varje gång

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.