Hoppa till innehåll

Fördomspodden Live på Trädgården – med spelare från AIK, Djurgården och Hammarby

Joakim Almén

På fredag tar Emil Persson Fördomspodden till Trädgården i Skanstull. Denna gång sker podden live på Trädgårdens scen, när Emil riktar sitt 100 procentigt laddade batteri av fördomar mot tre allsvenska toppspelare hemmahörande i Hammarby, AIK och Djurgården.

För drygt en månad sen fyllde Emil Persson Nalen när han än en gång intervjuade Alex Schulman och Laila Bagge – fast denna gång i livepodd-form. Nu är det återigen dags för Emil att komma med sina patenterat stängda påståenden – fördomar – mot flera gäster på scen.

Det är Trädgården, som under VM anordnar fotbollskvällar, som bjudit in Fördomspodden för att grilla spelare från Stockholms tre storklubbar – Hammarby, AIK och Djurgården. Spelarna som ger bifall eller avslag på Emil Perssons fördomar är Djurgårdens centrala mittfältsstjärna Jesper Karlström, AIK:s backklippa Daniel Sundgren och Hammarbys yttermittfältare, med isländska landslagsmeriter, Arnór Smárason.

Vi tog ett snack med Emil Persson inför livepodden på fredag.

Livepodd nummer två på en månad – var fan ska det här sluta?

– På kort sikt: i en hängmatta. På lång sikt: antagligen också i en hängmatta. Man får passa på att bevittna spektaklet så länge Fördomspodden lever och frodas.

Du är både stolt och erkänd Liverpool-älskare, men hur bra koll har du egentligen på allsvenskan?

– Inte super, får jag väl erkänna, men många i min omedelbara närhet hyser starka sympatier för de olika Stockholmslagen så man snappar upp en hel del ändå. Och så upplever jag att jag har hyfsat bra koll på de respektive klubbarnas olika värdegrunder. Men poängen med Fördomspodden har ju heller aldrig varit att saker ska bli rätt utan att spekulationen ska skena.

Vilken spelare kommer att få det svettigast på grund av dina starka icke-sympatier för just DEN spelarens lag?

– Vill egentligen inte hänga ut någon men Daniel Sundgren och AIK, solklart.

Varför ska man komma på fredag?

– Spanien–Portugal är hela gruppspelets hetaste match och jag vågar lova att Fördomspodden Live blir en bättre uppladdning än att höra en speedad Daniel Nannskog mala på om Cristiano Ronaldos dignande fysik. Dessutom finns det ju en möjlighet att man får se Sergio Ramos förlora. Att se Sergio Ramos förlora är allt.

Till sist: Hur går det för Sverige i VM?

– Ut i gruppen. Det är den bistra sanningen.

Fördomspodden Live på Trädgården startar 18.45. Efter att spelarna grillats färdigt visas stormatchen Spanien-Portugal på Trädgården 20.00 – gratis inträde gäller mellan 17-20.

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.