Full fart för Fördomspodden: Säljer ut Nalen, trycker tishor, hotas av fängelse

En av Sveriges mest lyssnade poddar tar klivet upp på scen. Slutsålt! Fan-kläder! Scenskräck! Vi frågade Emil Persson om hans nya värld utanför poddstudion.

Kristofer Steneberg  |  Publicerad 2018-05-18 15:46  |  Lästid: 3 minuter

Med över en halv miljon lyssnare i månaden är Fördomspodden en av Sveriges mest populära podcasts. Konceptet är väl känt för Cafés läsare och lyssnare: Här testar Emil Persson sina förutfattade meningar om en känd person – på den kända personen i fråga.

Om en vecka är det dags för Fördomspodden Live. Nu har bilder läckt ut på de nya fan-kläder som tagits fram. Kan du berätta mer?

– Om man ändå ska göra något i en livesetting borde det finnas merchandise. Cafés modechef Daniel Lindström beskrev designen som stilren och effektiv. Sedan tillade han att det är väldigt fint att kombinera något uppklätt med något lite mer sportigt, men tillägger han alltid – oavsett vad man frågar.

"Kombinera något uppklätt med något lite mer sportigt."

Är det här första steget in i den riktiga modebranschen för dig?

– Nej, det lämnar jag åt Patrick Ekwall.

Blir det en vinterkollektion 2019?

– Folket får tala. Kan de tänka sig att bli sedda i publika sammanhang med en frilagd Lenny Kravitz-scarf på en t-shirt? I så fall är allt möjligt – från vinterkollektioner till systemkollaps.

Vilken är Fördomspoddens önske-merchandise?

– Cigarettändare. En sådan borde vi ha tryckt.

Har du sett bilden på Lenny Kravitz i en för stor scarf? Inte? Nähä. Men har du sett t-shirten med den för stora scarfen på då?

Du har sålt slut ditt och poddens liveframträdande. Är du nervös?

– Det känns mest roligt, faktiskt. Den övergripande nervositeten har väl kretsat kring huruvida det skulle finnas en enda levande själ som ville lägga tid och pengar på detta så nu när biljettförsäljningen är hemma kan man snarare koppla av lite. Det kommer att bli kul! Bland annat ska jag berätta om hur jag nyligen nästan hamnade i fängelse enbart på grund av Fördomspodden.

Till slut en klassiker – vilken är din drömgäst?

– Will Smith verkar må exceptionellt dåligt just nu. Han är välkommen.

Fördomspodden Live hålls på Nalen i Stockholm den 23 maj. Gäster är Alex Schulman och en hemlig kvinnlig gäst. Biljetterna till eventet är tyvärr slut, men för er som inte vilade på hanen kommer tröjor och tygpåsar att finns till försäljning på plats.

Här är Fördomspodden-produkterna du kan köpa på Live-podden på Nalen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 12:56