Hoppa till innehåll

Hot shots med glögg är godaste sättet att komma i julstämning

Rose-Marie Söderlund

Hot shots 2.0 är julens godaste nyhet – byt ut kaffe och Galliano mot glögg och rom så får du ljuvligt juliga hot shots!

Det tog Per Morberg flera år att skapa vad han tycker är den perfekta glöggen. Förra året fick vi se resultatet i form av en klassiskt kryddad glögg som är fyllig utan att bli för söt och som passar bra till julens tilltugg som choklad, ost, nötter och pepparkakor med ädelost.

I samband med lanseringen har Morberg även tagit fram ett recept på en drink och ett recept på hot shots med glögg.

1. Morbergs Hot Shots

Per Morbergs Hot Shots på glögg.
Per Morbergs Hot Shots på glögg.

Du behöver:

3 cl mörk rom
3 cl starkvinsglögg
grädde

Gör så här: Vispa grädden lätt och värm glöggen. Häll upp glögg och rom i shotsglas, toppa med grädden och pudra eventuellt över lite kanel.

2. Den upphånglade tomten

morberg-glogg-upphanglade-tomten

Du behöver:

4 cl vodka
4 cl starkvinsglögg
färskpressad apelsinjuice

Gör så här: Häll upp vodka och glögg i ett cocktailglas och tillsätt en skvätt färskpressad apelsinjuice. Garnera med en halv apelsinskiva. Drinken serveras väl kyld.

Morbergs starkvinsglögg kostar 86 kr och finns på Systembolaget. Bilden på Morberg som tomtenisse på flaskan är forfarande ett av de starkaste inslagen i dryckesvärlden.

Per Morberg pryder sin egen glöggflaska.
Per Morberg pryder sin egen glöggflaska.

Artikel först hos Elle Mat & Vin.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.