Annons

Video: Se första klippet från nya Blade runner 2049

Under 2017 kommer äntligen uppföljaren till Blade runner. Cafés Andrev Walden listar den som en av årets mest efterlängtade filmer. Se första bilderna från filmen här.

Andrev Walden

klipp

Ryan Gosling i Blade runner 2049.

Uppföljaren till en av filmhistoriens viktigaste sci-fi-filmer, Ridley Scotts Blade Runner (1982), spelas nu äntligen in efter många år i development hell. Första filmen utspelar sig 2019 och även om USA kan förändras snabbt med Trump vid rodret var det nog klokt att flytta uppföljaren 30 år framåt i tiden. Det nya manuset tar emellertid höjd för trumpismen: klimatet har havererat och allt som är blött i naturen – havet, regnet, snön – är giftigt. Men vi är kvar i Los Angeles och Harrison Ford är kvar i rollen som Rick Deckard. Det enda som i skrivande stund är känt om handlingen är att den till viss del kommer att vävas kring frågeställningen om Deckard är människa eller android. Och att bland andra Ryan Gosling, Jared Leto och Robin Wright gör Ford sällskap i dystopin, men deras karaktärer är fortfarande hemliga.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Prognos: Ridley Scott har delegerat regin till filmvärldens kanske just nu formstarkaste människa, Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario, Arrival). Så det finns inga omedelbara skäl att tvivla.

Se första teasern här

Blade runner 2049 har premiär 6 oktober.

Annons

Dela (29)
Tweeta

Annons


Laddar