Fyndläge för dig som gillar riktigt bra champagne – släpps fredag 18 maj

Det finns champagne. Och så finns det champagne! Cafés Andreas Grube tipsar om ett exklusivt släpp som du som gillar bubbel absolut inte får missa.

Andreas Grube  |  Publicerad 2018-05-17 11:15  |  Lästid: < 1 minut

Champagneproducenten Pierre Péters hör till en av mina favoriter i området, och jag har tidigare tipsat om deras instegsskumpa Pierre Péters Cuvée de Réserve.

Men fredagen den 18 maj är det lite extra fest för oss som gillar riktigt bra champagne, för då släpps samme producents toppnummer Pierre Péters Cuvée Spéciale Les Chétillons 2010 i Systembolagets småpartisortiment i en exklusiv upplaga om 360 buteljer.

Och tro mig, det här är inget annat än världsklass.

Som vanligt när det gäller den här producenten är det fokus på krispig fräschör och pigg syra i smalt skuren kostym. Men här samsas friskheten med utvecklade nyanser av gula äpplen, brioche, färska hasselnötter och lite ljus nougat. Kort och gott total drickglädje. Och jo, priset är faktiskt ett fynd – det är inte ofta man får så mycket champagne för en 750-lapp.

Trots åtta år på nacken är det här fortfarande ett ungt vin. Smakar toppen redan idag, men kan utan problem lagras minst tio, femton år.

Jag skulle rekommendera att öppna den som aperitif och sedan låta den hänga med in i den skaldjursbaserade förrätten, varför inte en klassisk toast skagen?

Skål!

Pierre Péters Cuvée Spéciale Les Chétillons 2010 (nr 95423, 749 kr) släpps till Systembolagets småpartisortiment i en sxklusiv upplaga om 360 flaskor den 18 maj.

Mer om champagne!

Här är skillnaden på champagne, cava och prosecco

Så öppnar du champagne rätt – för du har väl växt ifrån att spruta ut den?

Därför gör bubbel dig berusad snabbare – bevisat i studie

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar