Det här hotellet är det närmaste du kan komma att tillbringa en natt i Westeros

Game of Thrones-hotell i Finland. Night King övervakar en säng av is.

Hyllad tv-serie får iskallt hotell – inte helt otippat i supernorra Finland.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-03-11 14:04  |  Lästid: < 1 minuter

Vintern är här för att stanna ett tag till. Åtminstone i Kittilä. På orten i finska Lappland, 20 mil norr om polcirkeln, finns världens enda ishotell i tvättäkta Game of Thrones-anda.

Det är Lapland Hotels årliga Ice Village-bygge som i år har konstruerats i samarbete med HBO Nordic, och resultatet är en sagolik – kylig – Game of Thrones-värld byggd av tusentals ton snö och is.

Ishotellet rymmer flera landmärken från HBO:s hyllade fantasyepos. I ett av rummen sover man i en issäng där en jättestor staty av en White Walker med lysande blå ögon vakar över en.

Skulptörer och konstnärer från Ryssland, Polen, Lettland och Ukraina har varit med och utformat den frusna sagovärlden.

Eftersom temperaturen konstant visar negativa Celsiussiffror rekommenderas gästerna att bara stanna en natt. Under hotellvistelsen serveras trerätters middag i restaurangen och en iskall drink i baren, innan natten tillbringas i sovsäckar i något av rummen – som är GoT-varumärkesnära helt byggda av is.

Det finns också ett istempel där blivande makar kan, som det heter, lova varandra evig trohet – ungefär som Jon Snow gjorde när han gick med i Night's Watch.

Förutom den skräckblandade förtjusningen över att få befinna sig i Nattkungens drömvärld erbjuds besökarna även snöskotersafari och renutflykter, finska lappland style.

Hotellet håller öppet så länge det är minusgrader och reservationer kan göras fram till den 8 april. Veckan därpå, ja då rullar sista säsongen äntligen i gång på HBO.

Artikeln publicerades först på King.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-03-11 14:39