Gigantiska legoklossar för vuxna existerar – bygg möbler, väggar och hela hus

De stora legoblocken kan dels vara roliga att bygga med hemma för privatpersoner, men grundaren menar att det även går att bygga hus som kan användas i utvecklingsländer och som tillfälliga boenden vid katastrofer.

Nanna von Knorring  |  Publicerad 2017-01-24 09:35  |  Lästid: 2 minuter

EverBlock Systems är ett företag som skapat något som främst kan liknas med lego i vuxenstorlek eller Minecraft i verkliga livet.

De gigantiska legoklossarna byggs ihop precis som vanligt lego, helt utan lim och verktyg, men i stället för att skapa borgar i miniatyr kan du skapa allt från väggar och tillfälliga små hus till möbler.

Blocken är i plast och finns i flera olika former och färger. Enligt företaget är det dessutom lika enkelt att ta isär något du byggt och blocken kan användas om och om igen. På sin hemsida visar EverBlock upp bilder på flera olika användningsområden, som monter på mässa, en bänk, ett barbord eller en vägg som skiljer av i kontorslandskapet.

everblock_1

En bar och hylla byggd med ”legoklossar”. Foto: EverBlock Systems

Grundaren till företaget är New York-bon Aron Rosan som fick idén av sina söner, berättar han för Today. I början var det endast något han gjorde tillsammans med sina söner, men snart utvecklade han ett företag av konceptet.

Förutom att vara något roligt och användbart för privatpersoner och företag menar grundaren att det även går att bygga hus som kan användas i utvecklingsländer och som tillfälliga boenden vid katastrofer.

Här är några exempel på hur de stora legoblocken kan användas:

stora-legoblock legoblock legovagg bokhylla-med-stort-lego stort-lego-bord

Se hur ”legoblocken” kan användas i filmen nedan:

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/everblocksystems/videos/2002980669928257/”]

Se fler bilder på EverBlocks hemsida här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-01-24 10:06