Godaste svenska vodkan och bästa barprylen enligt Emil Åreng

Bara Tata i Köpenhamn, Absolut Elyx och en frilagd Emil Åreng.

Cafés dryckesredaktör listar sina favoriter inom dryckesvärlden just nu.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng  |  Publicerad 2020-03-10 11:01  |  Lästid: 2 minuter

Godaste svenska vodkan

Absolut Elyx

Det finns en uppsjö av svensk vodka som jag tycker sticker ut rent smakmässigt, men de två som jag tycker bäst om är Absolut Elyx som har en tydlig ton av vad en vodka smakade back in the days och sen även Purity Vodka som blivit en favorit på den amerikanska paletten, främst för att den är så fruktansvärt clean i både smak och uttryck. Pris: 539 kronor för 700 ml på Systembolaget.

Bästa prylen för hemmabartendern

ISI Twist’n Sparkle

Detta har förändrat väldigt mycket för oss i baren när du vill trycka in kolsyra i någonting. Väldigt smidigt om du har fest hemma och vill göra iordning någon riktig härlig fördrink men inte har tid att stå och skaka ihjäl dig precis när gästerna kommer. Det här är helt enkelt för dig som vill leverera något magiskt utan att bli stressad. Klarar sig också väldigt bra i kylen flera dagar om du är en preppgud av rang. Pris ca 599 kr.

Bästa baren just nu

TATA, Köpenhamn

En av de absolut bästa baröppningarna i Skandinavien de senaste åren står TATA på Hotel Sanders i Köpenhamn för. Tror aldrig att jag har varit inne på ett ställe där det känts som att  baren har funnits i 60 år och servicen är lika självklar som interiören. Förrän nu. Fyra av de bästa bartendrarna i Köpenhamn bakom bardisken gör TATA till den mest överlägsna i stan om man vill försvinna bort för ett tag. Ett tips är att checka in på hotellet med din partner för en ultimat getaway.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-03-10 15:58