Snart kan du spela 18 hål inomhusgolf vid Stureplan

Man spelar golf inomhus

I vinter behöver du inte slänga in klubborna i bilen och åka till Barkarby för att träna på din sving.

Joakim Almén | Foto: Getty  |  Publicerad 2021-10-08 11:51  |  Lästid: 2 minuter

Den nya folksporten golf är ett fantastiskt spel men som bekant erbjuder en del logistiska utmaningar för att kunna utföras. När landets golfbanor stängs ner (förutom ett fåtal öppna så kallade vintergreener) behöver du om du bor i huvudstaden packa ner TaylorMade-bagen i bilen för att ha möjlighet att under årets kallare månader öva bort din slice i en inomhusanläggning i typ Barkarby.

Men snart kan du sätta dig med bagen på röda linjen och kliva upp vid Östermalmstorg för att få en trevlig golfupplevelse när banorna är stängda. Inom kort slår nämligen Alba Golf upp dörrarna till  1 000 kvm stora anläggning i Sturegallerian, och i december är tanken att man ska öppna upp en liknande anläggning i Dieselverkstaden i Sickla.

Gemensamt för båda ställena är att kvalitativ inomhusgolf med den bästa tekniken – Trackman-simulatorer som möjliggör virtuellt inomhusspel på riktiga banor som Pebble Beach och Bro Hof – möter loungehäng med ett anpassat erbjudande av mat och dryck. 

Gänget som rattar Stureplans nya inomhusgolfanläggning. Foto: Niklas Nyman

Bakom Alba Golf står bland andra Filip Tysander som också grundat klockmärket Daniel Wellington.

 – Det känns oerhört kul och spännande att vara med och grunda ett helt nytt koncept inom golfen. Vi på Alba vill skapa en unik atmosfär där golfen står i centrum men där umgänget, maten och drycken skapar helheten. Detta är en långsiktig satsning och jag är övertygad om att inomhusgolfen kommer växa kraftigt närmaste åren, säger Filip Tysander, medgrundare och majoritetsägare.

Förutom att erbjuda möjligheten att gå en virtuell 18-hålsrunda kommer Alba Golf att arrangera Club fittings, fyrmannascrambletävlingar med fina priser, företagsevent, after works och grönt kort-kurser, samt erbjuda sociala ytor där man kan umgås eller se den senaste PGA-tourtävlingen tillsammans.

 – Tekniken är verkligen state of the art. Närmare riktig golf kommer man inte. Alba Golf erbjuder en revolutionerande golfupplevelse som du inte får någon annanstans, det är som att komma till en riktigt bra golfbana, fast inomhus, säger Henrik Berg Björnelius, VD på Alba Golf.

Alba Golfs inomhusanläggning för golf öppnar vid Stureplan någon gång i november. I december öppnar man dessutom en anläggning i Sickla.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-10-08 12:04