Ta en titt på Michael Jordans golfbana – där drönare serverar öl var du än befinner dig

Michael Jordan och Tiger Woods

Nu behöver du inte längre vänta till hål 9 innan du kan få en öl i hand. Ja, i alla fall om du råkar vara en av medlemmarna på MJ:s Florida-golfbana Grove XXIII.

Wilmer Gyllström | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-12-14 16:34  |  Lästid: 2 minuter

En av aktiviteterna som blomstrat under pandemin är golf. Den sociala distanseringen gör sig passande med utomhusaktivitet och golf som aktivitet erbjuder lagom avstånd till varandra. Något som inneburit att rekordmånga börjat eller provat på golf under årets svenska golfsäsong.

Ex-basketstjärnan Michael Jordans har dock inte börjat lira golf under covid, hans golfintresse är väldokumenterat sedan länge. I årets bästa sportdokumentär The Last Dance ses han frekvent besöka golfbanan mellan basketträningarna och matcherna – alltid med en iögonfallande golfklädstil. Nu gör Jordan som bland andra Donald Trump och öppnar en egen exklusiv golfbana.

Namnet på Jordans toppmoderna golfbana är Grove XXIII och härstammar från tröjnumret (23) som Jordan bar under sina glansdagar i Chicago Bulls. Banan är lokaliserad i Hobe Sound i delstaten Florida. Vid första anblick ser anläggningen kanske inte att vara superrevolutionerande. Visst, det är en fin golfbana.

Foto: NBWW

Det futuristiska klubbhuset är designat av arkitektbyrån NBWW och själva anläggningen består av en privat 18-hålsbana, klubbhus, gatehouse, driving range och träningsanläggning. Utöver det kan de som besöker banan njuta av den 1 400 kvadratmeter stora byggnaden med omklädningsrum, flera lounger, restaurang och en välsorterad golfshop. Och om du lyckas göra en eagle på sjätte hålet får du en ring med Jordans meriter ingraverat.

Foto: Getty

Banan och klubbhuset är i toppklass, men det som gör att man hajar till är att Jordans golfbana erbjuder servitörer längs banan – i form av drönare. Jajamen, den flygande servicen levererar diverse förtäring över hela golfbanan. Drönaren, som du kan se på videon nedan, serverar mat, snacks och alkoholhaltig dryck oavsett var du befinner dig på banan.

Då så, då beger man väl sig till Florida för att lira golf så fort vaccinet kommit och covid-restriktionerna lättat? Inte riktigt. Även om man kan tänka sig att greenfee-avgiften skulle vara väl tilltagen är Michael Jordans golfklubb en medlemsklubb. En medlemsklubb som inte ens har över 100 medlemmar, och enligt rapporter är det precis så Jordan vill ha det. Om du vill bli medlem måste du bli inbjuden.

Ridå.

Foto: @bobbyweedgolfdesign,
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-12-15 10:47