Annons

Graffitisneakers och smart jacka – Nikes två snygga nyheter

Om du känner för att liva upp höstens löparrundor har Nike två nyheter. Det ena är en avancerad funktionsjacka som blir två på några sekunder, och även en samarbetskollektion med Brooklyn-konstnären Rostarr.

Tom Cehlin Magnusson

I samband med att kylan har kommit för att stanna släpper Nike, eller närmare bestämt NikeLab, en välkommen nyhet. Märkets senaste innovativa plagg är en funktionsjacka som med en omvandlingsbar design kan anpassas efter rådande väderförhållanden på bara några sekunder.

Annons

NikeLab_Transform_Jacket_womens_1_55683 NikeLab_Transform_Jacket_mens_1_55679

Jackan är utrustad med remmar och ett infällt lagerutrymme som gör det enkelt att byta mellan jackans olika funktioner. Jackan består av två lager, ett vattenavvisande skal och ett foder i värmande Nike Tech Fleece-material. När skalet inte behövs kan det bäras som ryggsäck eller förvaras i den ryggficka som är stor nog att rymma skalet utan att få bäraren att se ut som Quasimodo från framtiden.

Gilla Cafe.se på Facebook

En annan nyhet från Nike är deras senaste samarbete med graffitikonstnären och filmmakaren Rostarr från Brooklyn. Kollektionen består av linnen, t-shirtar, jackor, tights och fyra av Nikes mest ikoniska löparskor som Rostarr har omtolkat med hjälp av sin kalligrafiska, abstrakta konst.

nike

Tanken med samarbetet är att hylla kulturen av löparcommunities som väver samman det urbana stadslivet med en aktiv livsstil världen över.

nikeigen

NikeLabs tekniska funktionsjacka finns på nike.com/nikelab, Rostarr-kollektionen släpps den 20 oktober på nike.com.

Annons

Dela (29)
Tweeta

Annons


Laddar