Nike släpper ny sko: ”Största nyheten inom running under 2018”

Det var länge sedan en löparsko var bara en löparsko. Nu släpper Nike, vad de själva kallar, "den största nyheten inom running under 2018": en helt ny sko. 

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-01-23 11:30  |  Lästid: 2 minuter

En lätt sko med stöd för foten och bra frånskjut – det brukar vara tre av de viktigaste sakerna vid val av ny löparsko. Och alla sport- och skomärken inom träningskategorierna, framför allt löpning, strävar ständigt efter att hitta den perfekta skon som möter alla de önskemålen. Nya skon från Nike har löst alla delarna – med ett skum.

Nike react har tagits fram i samarbete mellan Nikes innovatörer, kemister, ingenjörer och designers och är ett ”proprietärt skum” (alltså ett material med patent som inte kan användas av någon annan) som kommer att användas i sulan på skon.

Nya skon har Flyknit-material ovantill och en relativt rejäl sula. Det nya skummet gör att både dämpning och frånskjut blir bättre, och att dämpningen blir mjukare. Gummidetaljer längst fram på foten och under hälen ger extra fäste och förbättrar hållbarheten.

Den första av två löparskor släpps nu i februari. Nike Epic React kommer att finnas i butikerna från den 22 februari, säljs på på nike.com och hos utvalda återförsäljare. Pris: ca 1 299 kr.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-23 11:30