NikeLab släpper kollektion med streetwearikonen Kim Jones

Resande är inspirationen bakom NikeLabs kommande kollektion tillsammans med Louis Vuitton-designern Kim Jones.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-07-14 16:00  |  Lästid: 2 minuter

NikeLabs samarbetskollektioner har under sommaren blivit något av en följetong på Cafe.se. De prestigefyllda samarbetena har varit med inga mindre än Olivier Rousteing, Roger Federer och nu senast Riccardo Tisci. Nu har turen kommit till Kim Jones, den prisbelönade och hyllade brittiska designer som idag är style director för Louis Vuittons herrkollektion. Kim Jones har gjort sig känd som en av världens ledande herrdesigners, ständigt med fingret på pulsen om vart streetwear är på väg härnäst.

NikeLab x Kim Jones_1

Den kollektion som Jones nu gör med NikeLab består av ikoniska Nikeplagg som har uppdaterats med innovativa material, anpassat efter en resande atlet. Kollektionen heter Packable Sport Style och är som namnet antyder en packbar sportkollektion där inspirationen kommer dels från resandet som ingår i en idrottares livsstil. Men också Jones egna resande, han spenderade en stor del av sina ungdomsår runtom i Afrika och Amazonas regnskog och befinner sig ständigt på resande fot i sitt yrke.

NikeLab x Kim Jones_4

Kollektionen släpps den 23 juli på nike.com/nikelab och i utvalda NikeLab-butiker, nedan följer en intervju med Kim Jones om kollektionen.

Din estetik har oftast beskrivits som en fusion mellan streetstyle och mode. Håller du med?
–Jag tror att det är vägen fler och fler tar – jag var bara en av de första som verkligen gjorde det tydligt. Det kom en artikel jag läste idag som såg tillbaka på min första kollektion och den fick mig att tänka på hur långt jag har kommit. Det är ganska läskigt – det har gått 15 år och jag har gjort så mycket under dem åren. Jag tycker att jag förfinar mitt arbete mer och mer.

Varför är street- och sportmode så viktigt nu?
– För att det är på riktigt. Det är en del av alla människors liv och finns överallt.

Du jobbar redan mycket med sportmode. Hur särskiljer sig samarbetet med Nike?
– Jag har alltid velat arbeta med Nike och när de kontaktade mig var det perfekt timing. Jag ville använda Nike-teknologier så vi tittade på gamla klassiker och gjorde dem till något väldigt nytt och modernt. Jag ville inte att kollektionen skulle kännas retro, utan helt modern och tilltala dagens ungdomar.

På tal om ungdom; färgpaletten i kollektionen är en mix av klubbiga neonfärger och mer neutrala färger. Hur landade du i den kombinationen?
– Färgerna kommer från gamla Air Max-modeller – dels från en Air Max 95-färgkombination och även från en av original-Air Max-modellerna. Sen lade vi till ytterligare en palett som kändes framtida. Det handlade om att ta DNA:t från Nikes grejer och mixa ihop det. Vi har tagit designelement från olika Nike-saker jag gillar, blandat fritt och satt ihop det till nya produkter.

NikeLab x Kim Jones_2

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar