Nike nylanserar 31-årig maratonsko med modern teknik

Med ett namn nästan lika långt som ett maraton återlanseras nu Nike Air Sock Racer Ultra Flyknit Racer – en gammal klassisk löparsko ursprungligen framtagen för just maraton.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-04-19 14:20  |  Lästid: 2 minuter

Lagom till att det är dags att dra igång löpsäsongen igen har Nike dammat av en 31-årig sko och tillfört modern teknik. Som Café tidigare skrivit om, då i form av sneakers, kan vi se kardborreband på allt fler sneakers den här säsongen, så även på löparskon Nike Air Sock Racer Ultra, nu med namntillägget Flyknit Racer.

Skon lanserades urpsrungligen 1986 som en maratonsko och Nike själva menar att skon fört utvecklingen fram till det som idag är deras speciella Flyknit-teknik. Man har behållt den utmärkande gula färgen från originalskon, samt en till modell med med mer diskret färgval.

Nu lanseras alltså en ny version av skon som försetts med Flynkit-teknik som ökar skons andning under träningen. Man har försökt behålla känslan av originalskon, till exempel är spännet i princip identiskt om än lite bredare, samt remmar som dels ska hålla foten på plats i skon och dels ge god stabilitet.

Sulan i skon är delvis gjord av så kallat dual ensity-skum för bästa möjliga passform och under hälen finns en inkapslad luftficka för stötdämpning.

Nike Air Sock Racer Ultra Flyknit finns i både dam- och herrmodell. Skon finns tillgänglig den 27 april på Nike+ SNKRS, nike.com och hos utvalda återförsäljare. Skon kostar 1 300 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:23