Hoppa till innehåll

Guardians of the Galaxy 3 hyllas av djurrättsorganisationen Peta

Sista kapitlet med den märkliga sammansättningen hjältar som kallar sig Guardians of the Galaxy är här. Och i ett hav av superhjältefilmer lyckas den faktiskt med konststycket att sticka ut ganska ordentligt.

Den senaste Marvelfilmen hyllas av både kritiker och publik. Stämningen är överlag att den höjer nivån efter ett år eller så av superhjältefilmer som nästan bara har varit helt okej, som bäst (Ja Ant-Man 3 och Black Adam, vi tittar på er, men även på väldigt många andra). Nu hyllas den avslutande delen i Guardians of the Galaxy-trilogin från ett lite oväntat håll – men ärligt talat bara oväntat om man inte har sett filmen.

Peta hyllar i ett uttalande hur regissören James Gunn lyckas skapa en gripande, engagerande berättelse med djurs rättigheter i fokus, och dessutom göra det för en massiv biopublik.

Utan att säga för mycket om filmens handling, så ligger strålkastarljuset på hemska djurförsök, vilket kanske spontant inte låter som något man vill göra till en biohelg. Undertecknad har dock nyligen sett Guardians of the Galaxy Vol. 3 och kan intyga att det är en riktigt bra film. Som dessutom råkar ha ett fint budskap.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.