Gustav Broström är Cafés nya groomingredaktör

Rutinerade fashionistan Gustav Broström byter inriktning och börjar blogga om grooming och skönhet. Hans dyraste groominginköp kostade nästan två tusen kronor, men för Café-läsaren berättar han om budgettipsen som räddar ditt ansikte i vinter.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-11-07 15:53  |  Lästid: 2 minuter

Gustav Broström är Café-veteranen som byter inriktning. Från att ha varit en av landets mest populära herrmodebloggare börjar Gustav nu istället blogga om grooming och skönhet på Cafe.se, han blir även groomingredaktör i Cafés magasin.

Vi tog tempen på vår nygamla bloggare, och frågade hur stora hål i plånboken en jämn hy egentligen är värd.

Du hittar bloggen på gustav.cafe.se.

Från stilbloggare till groomingredaktör, hur känns det?

– Härligt! Det är ett naturligt steg för mig att bli redaktör då jag varit hos Café ett bra tag. Tillsammans med de nya tillskotten Martin Hansson och Tom Cehlin Magnusson ska vi ta tidningen och sajten till nya höjder! Jag kommer även satsa mycket på att skriva om inredning och livsstil, något som saknats på cafe.se de senaste åren.

För alla oss som tänker att grooming är ”använda tvål”, vilka är basprodukterna man behöver i vinter?

– Att använda vanlig tvål är att svära i kyrkan i hudvårdssammanhang! Satsa på en enkel rengöring, en ansiktsskrubb och en riktigt fet kräm. Vinterkylan gör dig torr och sliter som fan på huden så du gör bäst i att ta hand om dig. Jag rekommenderar en rengöring från Kiehls, en ansiktsskrubb från Lumene och den här krämen från Aesop.

gustavbroström

Cafés groomingredaktör Gustav Broström.

Vilken är den dyraste skönhetsprodukten du har köpt?

– Jag ser mina hudvårdsprodukter som investeringar för framtiden snarare än utgifter. Min plan är att se ut som 15 när jag är 30, typ. Jag har en olja från Verso som kostar nära 2 lök (2 000 kronor, reds anm.) men den är det bästa jag någonsin provat, den går att blanda i degkrämen eller bara använda som den är. Sen har jag en lermask från Peter Thomas Roth som också grävde en mindre krater i plånboken men som var den bästa lermasken jag provat någonsin.

Du är även känd som Instagrams bästa stilleben-makare, vilka är de mest Instagram-kompatibla groomingprodukterna?

– De snyggaste produkterna är definitivt Aesops, tätt följda av Baxter of California och & Other Stories. Funktion och form utesluter inte varandra!

Hur gör man sin egen ansiktsmask?

– Det kan du läsa på min blogg där jag provat de tre mest effektiva och prisvärda maskerna för hemmabruk!

Du hittar bloggen på gustav.cafe.se.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar