Leif GW Persson fullbordar vintrippel – släpper rosévin

Leif GW Persson och Rosévin

Klädd i matchande rosa kavaj och panamahatt, lanserar landets mest älskade krimprofessor rosévinet GW:s Rosa.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-05-23 16:26  |  Lästid: < 1 minut

Leif GW Persson AB kör på. En av Sveriges tveklöst mest älskade tv-personligheter har på några år blivit minst lika förknippad med vin och brädspel som sina framträdanden i diverse tv-brottsprogram och under senaste tiden TV4:s Nyhetsmorgon.

Nu, efter fjolårets vinsläpp med GW:s röda och GW:s vita, har det återigen blivit dags för författaren, kriminologen och citatmaskinen att släppa alkoholhaltig druvdryck – denna gång genom ett rosévin lagom till den stundande sommarvärmen.

GW:s Rosa är ett klassiskt rosévin från den franska regionen Pays D´Oc och är gjort på druvorna Syrah och Grenache som ska ge vinet en friskhet samt en balanserad sötma. 

– Äntligen sommar och hög tid att dricka att ett glas rosévin, enbart. För att bejaka min mjukare sida och hälsa solen, värmen och ljuset välkommen åter, kommenterar Leif GW Persson sitt rosévin i ett pressmeddelande.

GW, kriminologins Kiss? Merch-takten går det i alla fall inte att klaga på: brädspel, vin och en ny bok är bara några av författarens projekt den senaste tiden.
GW, kriminologins Kiss? Merch-takten går det i alla fall inte att klaga på: brädspel, vin och en ny bok är bara några av författarens projekt den senaste tiden. Foto: Mattias Edwall.

Rosévinet, som uppges smaka färska hallon, grapefrukt samt vita blommor, kommer att säljas i en upplaga på 250 000 flaskor, sedan säljs det inte mer. GW själv får dock vänta några veckor innan han kan hälla i sig första glaset då han fortfarande befinner sig på den vita sidan av halvåret.

– Jag brukar gå i gång i juni, men jag dricker mindre och mindre även under den perioden numera. Det är säkert åldersbetingat, säger han till Expressen.

Att GW dricker allt mindre vittnade professorn även om när Café träffade honom förra sommaren.

GW:s Rosa finns nu på Systembolaget och kostar 99 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-05-23 16:32