Annons

Håkan Hellström: ”En riktigt bra spelning ska vara som ett bra party”

Håkan Hellström berättar om sin relation till publiken, sommarens spelningar och ett minne från en av hans första spelningar som slutade med förnedring.

Olle Arnell
Håkan Hellström:

hakan-hellstrom-spotify

2016 har varit ett fullspäckat år för Håkan Hellström som först gjorde två spelningar i New York i april, sålde slut på två fullsatta Ullevi i juni, gav ut albumet Du gamla du fria i augusti – och snart ger han sig även ut på en vinterturné till sex olika städer. Inte helt oväntat ligger upplevelsen på Ullevi honom lite extra varmt om hjärtat.

Annons

– Jag vet ju hur det är att gå på Ullevi, det är ju ett självgående party. Artisten är helt sekundär. Den publiken alltså… Jag hade kunnat slinka ut rätt tidigt under spelningen och de hade fortsatt sjunga med i låtarna. De hade fått en första klassens upplevelse ändå, utan mig. Då är det ett bra party och det är så en riktigt bra spelning ska vara, att man är inte den som håller dirigentpinnen. säger Håkan i en intervju med Spotify.

Gilla Cafe.se på Facebook

hakan-hellstrom-ullevi-intervju

Med ett år med så många succéer som Håkans 2016 är det inte konstigt att artisten är den mest spelade svenska manliga artisten på Spotify just nu med i genomsnitt 878 000 lyssnare varje månad. Med anledning av det har musiktjänsten gjort en intervju med Håkan som man idag publicerade både i text och video. Där berättar han bland annat om att det främst är spelningarna i sig som ger honom en kick, inte publiken.

– Jag är inte så beroende av publik, att det finns folk framför scen. Det har aldrig bekommit mig så mycket om det är en eller två hundra eller två tusen människor. Man går in i musiken blundar och upplever låtarna och dansar och har det fint med kompisarna i bandet, för mig är det det som är upplevelsen, säger Håkan.

Men de första spelningarna måste väl ändå ha varit speciella, tänker man. Och svaret är ja, men på ett genant sätt.

– Jag kommer ihåg första gången jag stod framför publik och försökte leverera någonting, någon slags känsla. Det var när vi dansade till bröderna Herrey i olika trädgårdar. Vi dansade inför släkten till en av killarna i bandet och när vi gick bakom planket så sa de ”Men Håkan, du har gylfen öppen”. Då brast jag i gråt naturligtvis. Det var den första sceniska upplevelsen. Förnedring och gråt.

Se hela videointervjun här! (Länk till Spotify).

Så lyssnar vi svenskar på Håkan – nedbrutet i siffror

I genomsnitt lyssnar 878 000 personer på Håkan varje månad. Om man lägger ihop hans sammanlagda speltid i svenska hem motsvarar tiden:
2834 år, eller 25 miljoner timmar, eller 1,5 miljard minuter eller drygt en 1 miljon dagar.

Mer Håkan för oss som inte kan få nog!

Dokument: Doldisarna bakom Håkan Hellströms succé

Håkan Hellströms 8 bästa citat – om allt från skatt till slagsmål

Cafés livesända recension av Håkans nya album – med idel hyllningar till Göteborg!

 

Annons

Dela (37)
Tweeta

Annons


Laddar