Hoppa till innehåll

Han åker från Oslo till Stockholm med bara lokalbussar

Youtubern Fredskronk är nu aktuell med en ny okonventionell, spektakulärt lågintensiv och fängslande resa.

Vi har tidigare skrivit om youtubern Fredrik Jonsson som fick sitt genombrott med en video där han reste från Stockholm till Göteborg med enbart lokalbussar, vilket var en minst sagt imponerande insats. Videon i fråga var överraskande meditativ och behaglig och blev en otippad viral succé.

Sedan dess har Fredrik ägnat sig åt en omtumlande tågresa till London, en lång tripp till Malmö och mycket mer. Nu tar han det ett steg längre och korsar en landsgräns med enbart lokalbussar. Det är roligt att Fredrik blivit en närvaro på det annars rätt förutsägbara Youtube. Han har en helt egen ton och är inte rädd att låta videoklippen dra åt det lite längre hållet. Den här senaste är över en timme, men det är en del av hans charm. Vad var då den största utmaningen med just den här resan?

”Största utmaningen var att plannera vägen från Charlottenberg och vidare mot Karlstad. De direktbussarna som fanns gick inte särskilt ofta och jag ville verkligen försöka göra resan så att jag kunde åka på morgonen från Oslo och komma fram på natten till Stockholm. Men lyckades aldrig få till det.”

Se hela resan här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.