Annons
Annons

Han säljer Zlatan-tröja för att samla in pengar till flyktingar – ”kände att jag vill bidra”

Vad gör man när en stor katastrof pågår i världen och man vill hjälpa till? Man tar till sina souvenirer såklart! Vi tog ett snack med Göran Broberg som säljer en Malmö FF-tröja signerad av Zlatan Ibrahimovic och donerar varenda krona till Röda korsets arbete med flyktingkatastrofen.

Tobias Skagerström

zlatan-signerad-troja-mff

Varför säljer du tröjan?

– Eftersom vi har en flyktingkatastrof i världen och massor av människor som behöver hjälp kände jag att jag ville bidra. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Jag är från Malmö och har länge samlat på Zlatan-tröjor från olika lag som han spelat i och har flera stycken, men just den här tröjan tänkte jag att jag kan sälja för att få in mycket pengar. Tröjan är unik eftersom den är signerad och det inte finns kvar några Malmö-tröjor med Zlatans namn.

Annons

Sedan blir det ju extra speciellt eftersom han snart återvänder till Malmö för att spela med PSG i Champions League.

Hur fick du tag på tröjan?

– Inför EM 2004 spelade jag mest på skoj att Grekland skulle vinna mästerskapet, sedan gjorde de helt oväntat just det och jag vann en del pengar. Så med pengarna från den vinsten köpte jag tröjan från en person som vunnit den i en tävling av Kvällsposten. Sedan dess har jag tyckt om tröjan eftersom den är från samma säsong som Zlatan gick till Ajax och när han var riktigt stor i Malmö, sedan har han blivit ännu större över hela världen.

Hur mycket pengar hoppas du kunna samla in?

– Det var ungefär 5000 besök på de första 15 timmarna som tröjan låg uppe på Tradera och det kändes väldigt roligt. Jag hoppas att ännu fler budar på tröjan så att priset kan öka. Det vore kul att samla in en hel del pengar och kunna bidra till de som behöver hjälp, just nu är högsta budet 10 000 kronor och förhoppningsvis kan det blir mer. Auktionen håller på i några dagar till och det vore kul om fotbollslaget Malmö FF lägga en rejäl summa eftersom de har råd och behöver Zlatan-tröjor. De är slut och nu har klubben chans att få tillbaka en signerad tröja, men vem som helst kan såklart köpa den. Pengarna går direkt till Röda korset och deras arbete nere i Syrien.

Annons

Dela (35)
TweetaLaddar