Annons

Här är årets bästa svenska öl – en dubbel-IPA från Göteborg

Poppels kraftiga DIPA är året svenska öl. Café frågar Göteborgsbryggeriet om IPA-trenden är över nu.

Joakim Almén

I går hölls välfyllda Stockholm Beer & Whisky – dryckfestivalen där årets bästa öl- och whiskysorter smakas och utses. Vinnaren av det tyngsta priset ”Sveriges bästa öl” gick till Göteborgsbryggeriet Poppels och deras DIPA. Andraplatsen gick till Klackabackens What The Duck och bronsplatsen togs av Fjäderholmarna med sin Mr.Cocoa.

Annons
Vinnaren av årets öl: Poppels DIPA.

Poppels DIPA.

Grattis! Varför vann ni?

– Att den varit väldigt bra har vi alltid vetat, den har alltid varit extremt uppskattad. Vi ändrade till enbart ekologiska råvaror när vi flyttade till ett nytt bryggeri i maj, och det har gjort vår öl ännu bättre. Den här utmärkelsen visar att det går att göra minst lika bra öl med ekologiska råvaror.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vad är det som skiljer er DIPA från andra bryggeriers?

– Vi brygger varje öl väldigt många gånger. Vi provbrygger och jobbar kontinuerligt för att justera humleprofilen. Vi lägger ner mycket tid och kraft och jobbar med våra recept. Jag vet inte hur andra jobbar, men vi är väldigt up to date.

Vad passar ölen till?

– Vi rekommenderar den till parmesan, barbeque, mexikanskt och indiskt.

Till sist: har vi inte fått nog av IPA:n nu?

– Vi har inte fått nog av IPA-trenden. IPA är ju väldigt, väldigt gott. Glädjande nog dyker det också upp andra trender, såsom surölstrenden och lågalkotrenden. Öl kan vara så otroligt många saker, och det är de som är det roliga.

Här hittar du samtliga vinnare. 

Annons

Dela (1.15k)
Tweeta

Annons


Laddar