Här är de största streamingtjänsterna i Sverige just nu

Antalet streamingtjänster blir bara fler och fler, och alltmer nischade. Frågan är dock - vilka tjänster är egentligen de mest populära i Sverige?

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2023-04-27 12:37  |  Lästid: < 1 minuter

En undersökning från JustWatch mätte nyligen hur stora de olika videostreamingtjänsterna var i Sverige första kvartalet 2023. Nummer ett bland deras svenska användare är fortfarande Netflix – som för övrigt fram till väldigt nyligen tillhandahöll DVD-filmer på den amerikanska marknaden. Det var inte exakt en funktion de skröt om, utan den låg mest kvarglömd i någon meny. Lite som puff-funktionen på Facebook.

Nummer två på listan är Disney + som ju väldigt snabbt slog sig in på marknaden med många exklusiva titlar, inklusive hela Marvel- och Star Wars-samlingarna. Tredjeplatsen delas av Amazon Prime Video och den lite luddiga tjänsten Viaplay. Tätt i hasorna hittar vi HBO Max, som för övrigt snart kommer stryka HBO i sitt namn, för att signalera att de inte bara har kvalitetsprogram, utan även “annat också”.

Det återstår att se om det kommer ge dem en bättre position i nästa mätning.

Just Watch är en internationell streamingguide som baserat undersökningen på sina användares sökbeteende under första kvartalet 2023.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-04-28 17:26