Hoppa till innehåll

Här är de största streamingtjänsterna i Sverige just nu

Antalet streamingtjänster blir bara fler och fler, och alltmer nischade. Frågan är dock – vilka tjänster är egentligen de mest populära i Sverige?

En undersökning från JustWatch mätte nyligen hur stora de olika videostreamingtjänsterna var i Sverige första kvartalet 2023. Nummer ett bland deras svenska användare är fortfarande Netflix – som för övrigt fram till väldigt nyligen tillhandahöll DVD-filmer på den amerikanska marknaden. Det var inte exakt en funktion de skröt om, utan den låg mest kvarglömd i någon meny. Lite som puff-funktionen på Facebook.

Nummer två på listan är Disney + som ju väldigt snabbt slog sig in på marknaden med många exklusiva titlar, inklusive hela Marvel- och Star Wars-samlingarna. Tredjeplatsen delas av Amazon Prime Video och den lite luddiga tjänsten Viaplay. Tätt i hasorna hittar vi HBO Max, som för övrigt snart kommer stryka HBO i sitt namn, för att signalera att de inte bara har kvalitetsprogram, utan även ”annat också”.

Det återstår att se om det kommer ge dem en bättre position i nästa mätning.

Just Watch är en internationell streamingguide som baserat undersökningen på sina användares sökbeteende under första kvartalet 2023.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.