Han kan ha inspirerat Zlatans nya klädmärke

Zlatan lanserar sitt nya klädmärke med orden: ”Rip out their tongues and let their words be your meat.” Vi måste prata om det...

Mats Bax  |  Publicerad 2016-06-03 12:21  |  Lästid: 2 minuter

Zlatan är chef. Punkt. Han gör som han vill, och det senaste han vill är att skapa klädmärket A-Z, som riktar sig till ”alla kämpar” som vill ta sig från A till Z – amatör till Zlatan.

De första bilderna är redan ute och nyss fick vi en försmak av reklamfilmen, där en tennisspelare mimar till Zlatans röst som säger ”rip out their tongues and let their words be your meat”.

Zlatan är en citatmaskin av rang, men just det här blir förbryllande. Att slita ut någons tunga och sedan äta deras ord är en orimlig ordning att göra det i.

Alla som sett säsong ett av Game of Thrones vet att en person med utsliten tunga max kan ge ifrån sig ett ”hnngghrllr” innan de kollapsar. Vi låter Khal Drogo demonstrera:

zlatan

”Hnngghrllr.” Vad är det för ord att bli mätt på?

Det blir en logisk och filosofisk vurpa, som är så olik den Zlatan vi är vana vid.

Hur blev det så här? Svaret kan finnas i ett annat Zlatan-citat:

”Man kan ta en kille från Rosengård, men man kan inte ta Rosengård från en kille.”

För var har vi hört det där med att göra våld på folks tungor tidigare? Jo, i Rosengård år 2010.

Då, i ett inslag på norska TV2, gav sig Fadi ut på jakt efter ”Nya Lasermannen” Peter Mangs i Rosengård, med målet att just ”klippa hans tung”. Han sade sig vara större än polisen och skulle inte sova förrän han nått sitt mål.

ezgif-4067668683

Är det detta som Zlatans reklamfilm inspirerats av? Hängivenheten och självförtroendet?

Om nästa slogan lyder ”make chaos with them” så vet vi.

ezgif-482731816

Svaret kommer den 7 juni då den fulla reklamen för Zlatans klädmärke A-Z släpps. Zlatan kommer att presentera märket genom att sända live på sin Facebooksida.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-08 10:27