Här är nya trailern för True Detective – då kommer tredje säsongen

Den tredje säsongen av True Detective är snart här – med en Oscarsvinnare i huvudrollen.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-08-27 11:26  |  Lästid: < 1 minuter

Första säsongen av True Detective slog ned som en smärre bomb när tv-serien exploderade i tv-soffor världen över för fyra vintrar sedan. Tv-seriens ockulta efterskalv påskyndade en redan pågående rebranding av Matthew McConaughey, som under några brinnande månader plötsligt framstod som världens bästa skådespelare. Vad den andra säsongen slog ned som krävs det mycket känsliga seismografer för att avgöra: responsen på Colin Farrell och Vince Vaughns upptåg i Kalifornien var minst sagt dämpad.

Efter detta var det länge oklart om en ny True Detective-säsong överhuvudtaget skulle komma, men för ungefär ett år sedan bekräftade HBO att Mahershala Ali – som för ett par år sedan tog hem en Oscar för Moonlight – var klar för den tredje säsongen.

I natt kom så trailern för den nya säsongen, som ändå ser minst sagt lovande ut. Denna säsong ska utspela sig kring Ozarkplatån i mellersta USA – lovande för alla som älskade den mystiska inramningen på den första säsongen.

Enligt branschmagasinet Variety ska det inte heller vara slut på de tidigare oväntade, men nu möjligen ganska väntade, Tarantino-aktiga castingvalen där en åldrad, inte sällan karriärsmässigt tilltufsad, manlig skådespelare ska få chansen att spela mörk och mystisk. Denna gång har turen kommit till Stephen Dorff, de senaste åren mest känd för sin roll i Sofia Coppolas sömniga Somewhere. Kommer Stephen Dorff bli den nya Matthew McConaughey? Upp till bevis i vinter då True Detective är tillbaka.

Den nya säsongen av True Detective kommer på HBO i januari.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:19