Hoppa till innehåll

Nya “True Detective” är här – tokhyllas av kritikerna

2014 följde vi Matthew McConaughey och Woody Harrelson när de försökte lösa ett mord med ockulta undertoner. True Detective har sedan dess släppt ytterligare två säsonger, men ingen har riktigt nått upp till originalets kvalitet. Nu verkar det lyckligtvis ha ändrats.

Nu finns den efterlängtade fjärde säsongen av True Detective äntligen att se på HBO Max, tio år efter den unisont älskade premiärsäsongen. Det hela utspelar sig under en lång vinternatt i en småstad i Alaska där åtta män på en forskningsstation försvinner spårlöst i mörkret.

Denna kusliga mordgåta med Jodie Foster och Kali Reiss i huvudrollerna verkar minst sagt falla kritikerna i smaken. DN ger säsongen full pott och skriver att ”Polarkalla True Detective: Night Country brinner av en inre feministisk eld”. Även Aftonbladet delar ut fem plus av fem möjliga och menar att True Detective är tillbaka på riktigt. Rolling Stone, Rogerebert.com och USA Today går även dem att hitta bland publikationer som ger True Detective: Night Country högsta betyg.

Extra roligt är att precis som när det begav sig 2014 så släpps nu ett avsnitt i veckan, så förvänta dig mängder av spekulationer vid kaffebryggaren de närmsta veckorna. Årets första riktigt stora tv-snackis är här.

True Detective: Night Country finns att streama på HBO Max nu.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.