Här är svenska festivalen för Gin & Tonic-älskare

Gin & Tonic-drinkar.

Den som är nyfiken på det ständigt växande svenska utbudet av gin och tonic bör i sommar rikta blickarna mot Örebro och vad som verkar vara en riktigt gemytlig festival i drinkklassikerns ära.

Jonas Strandberg | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2024-02-23 14:00  |  Lästid: < 1 minuter

Den 28 juni slår portarna upp för årets upplaga av Gin & Tonic Festival. Festivalen som äger rum strax på Dylta Bruk utanför Örebro har ända sedan premiären 2022 varit ett naturligt nav för alla älskare av en riktigt god G&T och det nysläppta programmet ser lovande ut.

Programmet bjuder på en mängd olika utställare från svenska destillerier och brygghus och foodtrucks men också föreläsningar från utställare och specialinbjudna gäster. Dessutom kommer nyinstiftade Gin & Tonic Awards Sweden äga rum under festivaldagarna för att med hjälp av en expertjury utse årets bästa bidrag på den svenska gin och tonicmarknaden.

“Det var hög tid att skapa en festival där vi lyfter fram särskilt de svenska tillverkarna av gin och tonic. Deras hantverk och premiumprodukter förtjänar att hyllas i en motsvarande vacker och kreativ miljö”, berättar Veronica Lindroos som är initiativtagare och festivalgeneral.

Festivalen äger rum den 28-29 juni och biljetter finns ute till försäljning nu.

Foto: Gin & Tonic Festival Dylta Bruk
Foto: Gin & Tonic Festival Dylta Bruk
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-02-23 14:08