Annons
Annons

Här byggs Stockholms lyxigaste bostadsrättsförening

Vad sägs om att ha en husvärd som sköter blomvattning, barnpassning och som lagar mat åt dig en gång i veckan?

Sofia Börjesson

Vid Kungliga Musikhögskolan på Östermalm byggs just nu Sveakvarteret, och man har verkligen inte sparat på krutet. De som flyttar in när den sista etappen av kvarteret är klar, Svea Serenad, kommer bland annat att kunna njuta av en 650 kvadratmeter stor lounge.

Annons

Där kommer en värdinna att finnas som erbjuder barnpassning, blomvattning och kemtvätt mot en avgift, och som dessutom lagar mat en gång i veckan. Allt för att sätta guldkant på tillvaron för de boende, enligt Veidekke Bostad och Selvaag som står bakom bygget.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Vi vill förenkla vardagen för de boende, och addera lite guldkant, samtidigt som det bidrar till social samvaro mellan grannarna, förklarar Erik Westling, projektledare på Veidekke, för Östermalmsnytt.

Det kommer även att finnas ett lyxgarage där det spelas musik, ett bibliotek, ett gym, en spa-avdelning, en konceptuell lekplats och ett hobbyrum för de boende.

Sveakvarteret ska bestå av tre etapper och totalt 340 bostadsrätter som kommer att omsluta Musikhögskolan som en hästsko. Lägenheterna kommer att bli mellan 30 och 205 kvadratmeter stora och beräknad inflytt är hösten 2019.

Se bilderna från lyx-kvarteret här:

11
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Annons

Dela (28)
TweetaLaddar