”Hårt jobb och arbete ger alltid tillbaka, det är min filosofi”

Efter den allvarliga knäskadan från i våras har Zlatan Ibrahimovic jobbat hårt med att ta sig tillbaka på planen. I en ny intervju med Jan Gradvall öppnar han upp om knäskadan, familjen och viljan att prestera på toppnivå som fotbollsspelare igen.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2017-11-16 13:28  |  Lästid: < 1 minuter

Det är ungefär ett halvår sedan Zlatan Ibrahimovic åkte på sin otäcka knäskada i matchen mot Anderlecht.

I en ny intervju på 30 minuter berättar fotbollslegendaren för Jan Gradvall om vad det faktiskt var för skada han drabbades av. Något som han och laget Manchester United tidigare försökt hålla hemligt. Zlatan förklarar att det handlade om en allvarlig korsbandskada men att han tänker ta sig tillbaka och vara starkare än någonsin tidigare.

– Jag är en person som tränar varje dag. Hårt jobb och arbete ger alltid tillbaka, det är min filosofi. När jag blev skadad gick jag från att vara 200 procent aktiv till att inte kunna göra något, inte kunna röra mig och bara ligga paralyserad i sängen, berättar han.

I intervjun pratar Zlatan också om hur psykiskt påfrestande det kan vara att inte kunna röra på sig som idrottare.

– Nu har det gått 18 veckor sedan jag opererade mig, och jag vet vad som har hänt varje dag. Från kryckor, från att ligga i sängen mer än tolv timmar under dagen utan att kunna röra sig, bara ligga stilla i sängen och känna sig paralyserad. När du är van att spela och träna varje dag. Jag är en person som tränar, tränar och tränar. Jag har alltid sagt att hårt arbete alltid ger tillbaka. Det är min filosofi, säger Zlatan.

Zlatan berättar också om det nya stipendiet ”Number 10” som han kommer dela ut på Fotbollsgalan tillsammans med Volvo. Number 10 kommer att delas ut till någon som Zlatan beskriver som: "En som sticker ut, en som vågar. En som är beredd att göra allt för att ta sig dit han eller hon vill och är beredd att offra väldigt mycket."

Se hela intervjun här

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:40