Hedi Slimane till Céline – släpper modehusets första herrkollektion

HEDI SLIMANE Celine

Legendariske designern Hedi Slimane tar över det kreativa rodret på Céline. Ett av målen är att släppa det franska modehusets första herrkollektion någonsin.

Martin Hansson  |  Publicerad 2018-01-22 04:29  |  Lästid: < 1 minut

Tidigare i höstas startade ryktena kring att Célines designer Phoebe Philo var på väg bort från det franska modehuset – och i december kunde rykte bekräftas officiellt. Nu berättar Business of Fashion i en artikel att Hedi Slimane är klar för Céline och att han från första februari är märkets nya kreativa chef. Ett av målen är att expandera det LVMH-ägda modehusets herr- och couturelinjer.
 
Hedi Slimane är en av de personer som influerat modevärlden allra mest. Efter att tidigare ha jobbat som assisterande modekonsult till Jean-Jacques Picart på Louis Vuitton i fyra år tillträdde Hedi Slimane som designer på YSL 1996. Året efter, 1997, gick han vidare till det klassiska franska modehuset Dior och gjorde den egna kollektionen Dior Homme.
 
Efter att Slimane slutade på Dior 2007 fortsatte han att vara en inspiratör för många inom modebranschen och 2012 kom han tillbaka till Yves Saint Laurent. Han fick jobbet som kreativ chef på YSL som efterträdare till Stefano Pilati som haft den rollen i åtta år. Slimane fick totalt kreativ frihet för hela YSL:s klädlinje. Hans främsta kännetecken är enkelheten och den tydliga rockstilen – där plaggen ofta är på gränsen till androgyna med en slimmad skärning.
 

HEDI SLIMANE Celine

Mer herrmode från Café!

Vårens 9 snyggaste sneakers – Cafés moderedaktör listar

Martin Hansson listar sina favoritplagg i butik just nu

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-22 10:01