Hoppa till innehåll

Hemglass släpper Sandwich med smak av premiumlakrits

Sandwich Saltalakrits.
Joakim Almén

Sandwich Saltlaktrits – så heter Glassbilens senaste tillskott som säkerligen lär bli en glassfavorit för lakritsälskare.

För den konservativa glasskonnässören spelar det ingen roll hur många varianter av glassen Sandwich GB Glace, Hemglass, Triumfglass och alla andra glassbolag pumpar ut. Original-Sandwich kommer alltid vara godast. Men för den mer experimentelle glasskonsumenten tas säkert den nya Sandwich-varianten från Hemglass och Lakritsfabriken Ramlösa emot med öppen glassfamn.

Lagom till semestern släpper nämligen Sandwich Saltalakrits – med rålakrits från preimumlakritsproducenten Lakritsfabriken Ramlösa i Helsingborg. Den vana glassköparen har säkert en invändning mot att det redan finns en Sandwich med lakritssmak i andra glassmakares utbud, och det stämmer. Det finns däremot ingen med premiumlakrits. Sån där finlakrits som exempelvis det danska märket Lakrids by Bülow också gör.

”Vi äter nästan två kilo lakrits per person och år vilket gör oss till ett av världens största lakritsland sett till antalet invånare. Men det är skillnad på lakrits och lakrits. Äntligen kan alla lakritsälskare hitta en alldeles egen Sandwichglass med svensk premiumlakrits i”, säger Sara Rencrantz, affärsutvecklingschef på Hemglass.

Sandwich Saltlakrits finns att handla i glassbilen från och beställa på Hemglass hemsida från och med 24 juli.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.